Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η Big Band Βορείου Ελλάδος στο Βασιλικό Θέατρο

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  παρουσιάζει την Τρίτη 3 Μαΐου, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης,  για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό της πόλης, την νεοσύστατη Big Band Βορείου Ελλάδος. Μια ορχήστρα στην οποία κυριαρχούν τα πολλά πνευστά όργανα (χάλκινα και ξύλινα) και που αποτελείται από τη νέα γενιά της τζαζ σκηνής της βόρειας Ελλάδας.

Στη συγκεκριμένη βραδιά θα ακουστούν κλασικές επιτυχίες της χρυσής εποχής των Big Bands, συνθέσεις από όλη την μουσική ιστορία και πορεία της jazz. Μουσικές αναφορές σε μια  εποχή που κυριαρχούσαν οι τραγουδιστές όπως ο FrankSinatra,ο Tony Bennet, η Ella Fitzgerald και η Sarah Vaughan, παράλληλα με σπουδαίους σολίστες και bandleaders όπως oBennyGoodman,ο ArtieShaw,ο Glenn Miller και ο Duke Ellington.

Πέρα από τις κλασικές ενορχηστρώσεις της εποχής, η ορχήστρα θα παρουσιάσει και κάποιες διασκευές γραμμένες ειδικά για αυτήν, καθώς και δυο νέες δημιουργίες των μελών της.

Την BigBandδιευθύνει ένας νέος μαέστρος, με σημαντικές περγαμηνές, ο Μιχάλης Τραχαλιός. Την Big Band Βορείου Ελλάδος θα συνοδεύσει ο εξαιρετικά ταλαντούχος τραγουδιστής και ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης.Μαζί του δυο νέες ερμηνεύτριες από την Θεσσαλονίκη, η  Κατερίνα Σισίννι και η Χρυσάνθη Τσολάκη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς έχει η ψυχή τηςBigBand,oμουσικός Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις.

Συμμετέχουν:

Big Band

Wylie James. Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνόπουλος Κωστής, Αραβαντινός Νεοκλής, Βουλγαράκης Παναγιώτης, Βραχνός Βαγγέλης, Εμεξεζίδης Χρήστος, Θεοδοσιάδης Χρήστος, Καπετανάκης Παναγιώτης, Καρανίκος Μιχαήλ, Καρκαφίρης Ανδρέας-Μηνάς, Κόιας Στέργιος, Κορκόβελος Τάσος, Μοιρούλης Φώτης, Μωυσιάδου Σοφία, Νίκου Παύλος, Οικονόμου Γρηγόρης, Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπανίκος Κωνσταντίνος,Πλάτων Νικόλαος, Σταματιάδης Μανώλης, Χαϊνογλου Κωνσταντίνος

Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Τραχαλιός

Καλλιτεχνική επιμέλεια-ενορχηστρώσεις: Χρήστος Παπαδόπουλος

Ερμηνεύουν:Παναγιώτης Πετράκης, Κατερίνα Σισίννι, Χρυσάνθη Τσολάκη.

Σκηνογραφία: Ηλιάνα Όλγα Τσακνάκη

Σχεδιασμός ήχου: Άγγελος Αθανασιάδης

Σχεδιασμός φώτων: Τρύφωνας Κεχαγιάς

Παραγωγή-διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 

Με την υποστήριξη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη

Προπώληση viva.gr https://www.viva.gr/tickets/music/the-big-band-orchestra-project/?fbclid=IwAR3yMhbd-reFCH45GJ98pEcxC0t9SzYjUwJw696UGlNUnAeQPp7mOgF_rRs

 

 

Προπώληση: 10 € (Πλατεία-Θεωρεία-Εξώστη)

Κανονικό Εισιτήριο: 15 € (Πλατεία-Θεωρεία), 12 € (Εξώστης)

Εκπτωτικό Εισιτήριο στον εξώστη: 8€ (Φοιτητικό/ πολύτεκνοι/ AMEA/+65/ Ανέργων)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ