Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

“Το Τελευταίο Εσύ” – Νέα ποιητική συλλογή από την Βίκυ Πρασίνου

«Το τελευταίο Εσύ» είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της Βίκυς Πρασίνου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άλφα Πι. Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, στα ποιήματα της συλλογής συναντιούνται η χαρά με τα δάκρυα, η αθωότητα με την ενοχή, ο φόβος με την τόλμη, η ελπίδα του Ονείρου με τη ματαιότητά του.

«Το τελευταίο Εσύ» είναι μια ύστατη απόπειρα επικοινωνίας με το Αδάμαστο μιας ψυχής που θέλει να κρατηθεί περιχαρακωμένη μέσα στη μοναξιά της.

Η ποίηση γίνεται κραυγή διαμαρτυρίας απέναντι στην απομόνωση και στα κάθε λογής εμπόδια που ορθώνει ο ψυχισμός του ανθρώπου, παρακωλύοντας τον δρόμο προς την ευτυχία.

Το τελευταίο Εσύ…

48 έμμετρα ποιητικά βήματα

πάνω στο φλεγόμενο μονοπάτι της Αγάπης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Βίκυ (Ευδοκία) Πρασίνου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τα Ψαρά. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε για είκοσι χρόνια στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως καθηγήτρια γλώσσας και λογοτεχνίας. Παράλληλα, συντονίζει μικρές ομάδες δημιουργικής γραφής για παιδιά. Από μικρή ηλικία γράφει ποίηση. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική, τη βυζαντινή αγιογραφία και τη φωτογραφία συμμετέχοντας με έργα της σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Το 2021 εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές με τίτλο «Κρύβομαι  Κυνηγώ Κουτσαίνω» και «Παράλληλη Αναζήτηση» από τις εκδόσεις Άλφα Πι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ