Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της πόλης 2022 – Παρουσίαση του προγράμματος

Η «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2022» μια παραγωγή της Διεύθυνσης  Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης άνοιξε αυλαία στις 8 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, με την παράσταση «Amadé: The Real Mozart» του Χριστόφορου Αντωνιάδη  και θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαΐου 2022.

Η παρουσίαση του προγράμματος των παραστάσεων πραγματοποιήθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη και μέλη της Επιτροπής θεάτρου Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Το Θέατρο είναι ζωή. Προσφέρει χαρά μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Νιώθω ευτυχής, επειδή βρίσκομαι ανάμεσα σε νέα παιδιά, νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, δημιουργούς της πόλης οι οποίοι με τις προτάσεις τους είμαι βέβαιη πως θα προσφέρουν στο θεατρόφιλο κοινό μοναδικές εμπειρίες. Είμαστε δίπλα τους, επιχειρώντας να αναδείξουμε το νέο φυτώριο θεατρικών δημιουργών στη Θεσσαλονίκη και για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Πολιτισμού στηρίζει και ενισχύει αυτές τις προσπάθειες. Ειδικά φέτος, μετά τις δύσκολες χρονιές της πανδημίας, και για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός της Ανοιχτής Σκηνής,  η κάθε θεατρική ομάδα που θα μετέχει εκτός από τη δωρεάν παραχώρηση του θεάτρου Ανετον, θα ενισχυθεί και οικονομικά από τη Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού” ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη .

Η παρουσίαση των θεατρικών παραστάσεων και των συντελεστών τους έγινε από τα μέλη της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από την Ελση Σακελλαρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών Α.Π.Θ και τον Γιώργο Φράγκογλου, Φιλόλογο, Πρ. Διευθυντή Δραματικής Σχολής Κ.Θ.Β.Ε., οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα του θεσμού της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής, στην πρωτοβουλία της ενίσχυσης των θεατρικών ομάδων, που δίνει την ευκαιρία σε νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες να δείξουν τη δουλειά τους στο κοινό, αλλά και στον πλούτο νέων και ταλαντούχων καλλιτεχνών που διαθέτει η πόλη.

Στην παρουσίαση του φετινού προγράμματος παραβρέθηκαν σκηνοθέτες και ηθοποιοί όλων των θεατρικών ομάδων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το έργο τους.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις θεατρικές ομάδες που κατέθεσαν  πρόταση συμμετοχής στο ανοιχτό κάλεσμα της Διεύθυνσης, τα μέλη της Επιτροπής Θεάτρου για την αξιολόγηση των προτάσεων και την κατάρτιση του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης και φυσικά το Σάρωθρον καφέ-μπαρ για τη φιλοξενία της σημερινής παρουσίασης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ