Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

O Άγγελος Χαριστέας στο Διεθνές Συνέδριο Πόλεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τις πόλεις του μέλλοντος

Το παρών έδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Διεθνές Συνέδριο Πόλεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Οι πόλεις του Μέλλοντος: Σύγχρονες, Ασφαλείς και Βιώσιμες – Η ώρα της υλοποίησης», που συνδιοργανώθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων – DT&S, την Cisco και τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Τρικκαίων, στις 12 και 13 Απριλίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο πρώτο πάνελ που είχε θέμα το σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση των «smart cities», όπου και επισήμανε τον ρόλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Ψηφιακή Μετάβαση των Δήμων, ενώ αναφέρθηκε στα έργα, που έχει υλοποιήσει η Aντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

«Για να υπάρξουν ”Έξυπνες Πόλεις” θα πρέπει και εμείς από την μεριά μας να βοηθήσουμε τους πολίτες να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες. Για αυτό το λόγο ως Αντιπεριφέρεια Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκινήσαμε από νωρίς τις ”Δράσεις Ψηφιακής Κουλτούρας”. Δράσεις τις οποίες θα συνεχίσουμε και στο μέλλον με στόχο την εκπαίδευση διαφόρων κοινωνικών ομάδων», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο  κ. Χαριστέας σημείωσε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  αποκτά  ”Ψηφιακή Ωριμότητα” και αυτό φαίνεται από την εμπιστοσύνη που έδειξε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, όπως είναι η νέα υπηρεσία που παρέχουμε ψηφιακά, η οποία ξεκίνησε από την Περιφέρεια μας και η οποία στην πορεία θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ