Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Το μιούζικαλ για παιδιά και νέους «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο ΠολιτισμούΊδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το μιούζικαλ για παιδιά και νέους «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» έρχεται στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για πέντε μοναδικές παραστάσεις στις 6,7 και 8 Μαΐου 2022.

Το έργο των Νίκου Κυπουργού και Θωμά Μοσχόπουλου παρουσιάζεται σε νέα, ευρηματική σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπατζή και στελεχώνεται με μια εξαιρετική διανομή λαμπερών λυρικών ερμηνευτών, σε μια παραγωγή η οποία συνδυάζει χιούμορ, ελκυστικές μελωδίες, εντυπωσιακά σκηνικά και  κοστούμια, αλλά και ανατρεπτική διάθεση.

Εμπνευσμένο από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά», αλλά και αφιερωμένο στη μνήμη του Αμερικανού πρωτοπόρου συνθέτη και θεωρητικού της μουσικής Τζων Κέιτζ, το μικρό μιούζικαλ «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» αφηγείται την ιστορία ενός φιλόμουσου όσο και ανυπόφορου βασιλιά που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, όποιο μουσικό κομμάτι κι αν του παρουσιάζει ο μουσικός της αυλής του. Τον μουσικό έρχεται να ανασύρει από την απελπισία του η Μούσα, η οποία επιστρατεύει τις επτά νότες ως «συμμάχους» προκειμένου να βοηθήσει τον μουσικό να εμπνευστεί ένα σύγχρονο κομμάτι -που, όμως, ούτε κι αυτό αφήνει ικανοποιημένο τον βασιλιά. Είναι καιρός, λοιπόν, τη λύση να δώσει (όπως πάντα) η φαντασία….

Τη μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός, το λιμπρέτο ο Θωμάς Μοσχόπουλος με τη συνεργασία του συνθέτη, τη μεταγραφή για το μικρό σύνολο ο Χαράλαμπος Γωγιός,  το σκηνικό και τα κοστούμια ο ΚέννυΜακΛέλλαν και τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Συνεργάτιδα σκηνοθέτρια η Ελεάνα Τσιχλή.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Παύλος Πανταζόπουλος (Βασιλιάς), Βάσια Ζαχαροπούλου (Μούσα), Δημήτρης Ναλμπάντης (Μουσικός).

Συμμετέχει πενταμελές μουσικό σύνολο που αποτελείται από τους Ηλία Σκορδίλη (κλαρινέτο), Ιωάννα Γανίτη (τρομπέτα), Ιάκωβο Παυλόπουλο (κρουστά), Μιχάλη Παπαπέτρου (πιάνο), Σοφία Ευκλείδου (βιολοντσέλο)

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Παρασκευή 06 Μαΐου 2022στις 20.00 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)

Σάββατο 07 Μαΐου 2022στις 12.00 και στις 18.00 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)

Κυριακή 08 Μαΐου 2022στις 12.00 και στις 18.00 (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2)

 

Τιμές εισιτηρίων

12 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο)

 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2795

 

Πριν από την αγορά εισιτηρίου, είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε σχετικά με τις

οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους

 

Για το σύνολο των παραστάσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.tch.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ