Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κυριακάτικο Πρωινό της Κ.Ο.Θ. με το Aeolos Brass Quintet

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει τον κύκλο μουσικής δωματίου ‘Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ.’ με το Aeolos Brass Quintet, ένα σύνολο με μακρά και επιτυχημένη διαδρομή που αποτελείται από πέντε μουσικούς της ορχήστρας και θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα για πνευστά, τα οποία συνδέουν το παρελθόν με το σήμερα και μας ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Το πρόγραμμα ξεκινά με το εκρηκτικό ‘Go!’ του Αμερικανού συνθέτη και τρομπονίστα Anthony DiLorenzo που γράφτηκε στη μνήμη του κορυφαίου τρομπονίστα της Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες Steven Witser, που έφυγε νωρίς από τη ζωή. Ακολουθεί μία ενδιαφέρουσα μεταγραφή για κουιντέτο πνευστών του David Baldwin πάνω στο ‘Κοντσέρτο για εκκλησιαστικό όργανο, BWV 596’ του Johann Sebastian Bach, το οποίο με τη σειρά του ήταν μεταγραφή του ‘Concerto Grosso αρ.11’ του Antonio Vivaldi.

Το ‘Σεξτέτο, έργο 30’ του Γερμανού συνθέτη Oskar Böhme είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα μουσικής δωματίου του Ρομαντισμού, ενώ η ‘Σουίτα Αμερικάνα’ του Ουρουγουανού συνθέτη Enrique Crespo συνδυάζει μουσικές παραδόσεις από τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική. Η συναυλία ολοκληρώνεται με ένα ποτ πουρί γνωστών αποσπασμάτων κινηματογραφικής μουσικής του Ennio Morricone που διασκεύασε ο Marco Pierobon για κουιντέτο πνευστών.

Κυριακή, 8 Μαΐου 2022

ώρα 12:00

Αίθουσα Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’

Λ. Νίκης 73

 

Aeolos Brass Quintet

Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα)

Γιώργος Λασκαρίδης (τρομπέτα)

Άγγελος Σπυρίδων Κοσκινάς (κόρνο)

Φιλήμων Στεφανίδης (τρομπόνι)

Παύλος Γεωργιάδης (τούμπα)

 

Συμμετέχει: Κώστας Νίκας (σόλο κορνέτα)

 

Πρόγραμμα:

Άντονι ΝτιΛορέντζο (1984) : Go!
Αντόνιο Βιβάλντι (1678-1741): Concerto Grosso σε ρε ελάσσονα, αρ.11, από το L’Estro armónico, έργο 3, RV 565 / Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750): Κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα, BWV 596 (Μεταγραφή για κουιντέτο χάλκινων πνευστών: David Baldwin)

Όσκαρ Μπέμε (1870-1938): Σεξτέτο (σόλο κορνέτα: Κώστας Νίκας)

Ενρίκε Κρέσπο (1941): Σουίτα Αμερικάνα, αρ.1

Ένιο Μορικόνε (1928-2020): Moment for Morricone (διασκευή για κουιντέτο χάλκινων πνευστών: Marco Pierobon)

 

Εισιτήρια: 10€

Μειωμένο: 5€

 

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, AMEA, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr

 

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.

Λ. Νίκης 73

Τηλ. 2310236990

Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00

 

Πληροφορίες για το κοινό:

Κ.Ο.Θ.

www.tsso.gr

Facebook @thessalonikistatesymphonyorchestra

Youtube @TheTsso

Instagram @tssoofficial

Twitter @ThesOrchestra

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ