Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

5ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής»

Στην τελική του ευθεία πέρασε η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, η οποία επιστρέφει μετά από απουσία δύο ετών λόγω των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Πρόκειται για τον Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής» που ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά, έχοντας καταγράψει στο ιστορικό τους μεγάλες επιτυχίες κατά τις προηγούμενες διοργανώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων ενήλικων δρομέων και παιδιών.

Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988. Προς τιμήν του, μάλιστα, ο δήμος, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στη μετονομασία του πάρκου και της οδού Ελπίδος σε πάρκο «Παναγιώτης Αφαλής» και οδός Παναγιώτη Αφαλή, αλλαγή που επίσημα γνωστοποιήθηκε σε όλους τους δημόσιους φορείς και Οργανισμούς, ενώ ετοιμάζεται και ειδική μεγάλη εκδήλωση.

Ο 5ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, σε δύο διαδρομές, των 5.000 μ., και των 1.000 μ., με αφετηρίες το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη) και το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές) και κοινό τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» στις Συκιές, με ελεύθερη και δωρεάν συμμετοχή των δρομέων.

Ήδη, περισσότεροι από 5.000 δρομείςετοιμάζονται να πάρουν θέση στις δύο διαφορετικές αφετηρίες και να στείλουν όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, το μήνυμα της επιστροφής των μεγάλων θεσμών στην κανονικότητα, ενώ έτοιμοι να βρεθούν στις επάλξεις είναι και οι περίπου 200 εθελοντές που θα συνδράμουν στην επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση.

Από την πλευρά τους, η ΚΕΥΝΣ και το Γραφείο Αθλητισμού βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση φροντίζοντας για τη διευθέτηση και των τελευταίων λεπτομερειών, ενώ έχει ήδη διανείμει τα διακριτικά μπλουζάκια σε όλους τους δρομείς και τις δομές του δήμου που θα συμμετάσχουν μαζικά.

 

Οι διαδρομές

Διευκρινίζεται ότι στη διαδρομή των 5.000μ. συμμετέχουν δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, ενώ στον δρόμο των 1.000μ. συμμετέχουν όλοι (στα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα ή δασκάλου).

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κίνηση των αθλούμενων με τη συνδρομή ιατρών, διασωστών και οχημάτων της ΕΔΟΜΑΚ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών θα υπάρχουν από τους διοργανωτές κατά μήκος των διαδρομών.Σε κάθε περίπτωση, όπως ορίζεται από την προκήρυξη, όλοι οι δρομείς συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, και συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις από κανέναν δρομέα αφού όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Ο Λαϊκός Δρόμος πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Ο δρόμος των 5.000 μ. θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. με αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη και θα καταλήξει στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» με υπολογιζόμενο χρονικό όριο τις δύο ώρες.

Η διαδρομή, δε, είναι η εξής: Ελευθ.Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ.Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ.Βενιζέλου-Ανδ.Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ.Φερραίου-Επταπυργίου-Οδ.Φωκά-Ζαχ.Γουναρίδη-Καρόλου Κουν,όπου και τερματίζουμε στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης». Να σημειωθεί ότι ο δρόμος των 5.000μ. θα χρονομετρηθεί (αριθμός συμμετοχής και όνομα δρομέα) με ενσωματωμένο κατάλληλα προγραμματισμένο ηλεκτρονικό τσιπ καταγραφής χρόνου (UHFRFID).

Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φεραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός και φρούτο. Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοσή τους στον τερματισμό.

Ο δρόμος των 1.000 μ. θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Στ. Σαράφη και Ι.Μιχαήλ 1), με τερματισμό, επίσης, το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»(Καρόλου Κουν 13), με υπολογιζόμενο χρόνο τη μια ώρα. Η διαδρομή, δε,είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου- Ανδρέου Δημητρίου-Ρήγα Φεραίου-Καρόλου Κουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ