Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
10.5 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
spot_img

Έκθεση “The riot of the wisdom tooth” στον χώρο του “To Pikap Kato”

Ομαδική έκθεση με τίτλο “The riot of the wisdom tooth” παρουσιάζει στον εκθεσιακό χώρο “To Pikap Kato” (Ολύμπου 57, Θεσσαλονίκη), από τις 12 έως τις 27 Μαΐου. Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές:

Κάθε κίνηση διόρθωσης των ορίων διά της αφαίρεσης ή διά της αποστασιοποίησης υπό το έμφυτο αίσθημα της προστασίας και άμυνας εντός της λειτουργίας της φύσης πιθανώς να ερμηνεύεται συνειρμικά και μεταφορικά με κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων σε απρόβλεπτες καταστάσεις και με την αγωνία κατοχύρωσης συλλογικών κοινωνικών αξιών όπως του θέματος της ασφάλειας.

Υπό το πρίσμα των αλληγορικών ερμηνειών φαινομένων της φύσης, όπως π.χ. της «συστολής του στέμματος» και της «ανατολής του φρονιμίτη», τα έργα της ομαδικής έκθεσης The riot of the wisdom toothαναπτύσσονται εσώκλειστα στο δικό τους νοητό δωμάτιο αναλόγως των συνθηκών και των δυνατοτήτων που τους παρέχει ο ευρύτερος χώρος. Ο θεατής «μπαίνει» από το ένα έργο στο άλλο απευθείας με συνέπεια τη θόλωση των ορίων στην επικράτειάς τους. Τα έργα αναπνέουν και ανατέλλουν εντός ενός ενεργού συνόλου παρουσίασής τους που ασφυκτιά στα όρια του περιέχοντος εκθεσιακού χώρου και αναμένει την επιδρομή του.

Στην έκθεση The riot of the wisdom tooth” συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Νίκος Βαρυτιμιάδης, Φίλιππος Γκούντζος, Ράνια Εμμανουηλίδου, Ελένη Θεοφυλάκτου, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, Ρεβέκκα Πρωτόπαππα, Πάρις Σεργίου, Άννα Μαρία Σμυρνάκη, Βασίλης Χατζόπουλος.

Επιμέλεια: Γιώργος Γεροντίδης, Δημήτρης Αμελαδιώτης

Εκθεσιακός χώρος: To Pikap Kato, οδός Ολύμπου 57, Θεσσαλονίκη

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Αγγέλης

Διάρκεια Έκθεσης: 12 – 27 Μαΐου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ