Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ομόφωνο Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού-Ευόσμου ενάντια στην μετεγκατάσταση τμημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος ενάντια στη σχεδιαζόμενη  συγχώνευση, κατάργηση και μετεγκατάσταση τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες, προχώρησε κατά τη συνεδρίαση της 11ης Μαΐου 2022 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

Με το ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη “Ξεκινάμε από την αρχή”  και στο οποίο συμπεριλήφθηκαν προτάσεις της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” – το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή του, ζητώντας “να μην προχωρήσει καμιά συγχώνευση, μεταφορά ή κατάργηση τμήματος του ΔΙ.ΠΑ.Ε.”.

 

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

 

Η υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, εν αγνοία όλων και ειδικότερα των φοιτητών μας (Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης και Μηχανικών Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Συστημάτων), με τη λήψη της απόφασης μετεγκατάστασης 6000 φοιτητών στις Σέρρες.

Χωρίς καμιά διαβούλευση, χωρίς καμιά ενημέρωση πάρθηκε μια καταστροφική απόφαση εις βάρος των φοιτητών μας και της πόλης μας.

Δεν είναι λύση οι συγχωνεύσεις ούτε οι μειώσεις και φυσικά ούτε η κατάργηση τμημάτων εκπαίδευσης.

Εμείς θα υποστηρίξουμε τη θέση των φοιτητών και καθηγητών οι οποίοι είναι αντίθετοι με αυτή την απόφαση,  οι δυο αυτές σχολές είναι αναγκαίες και συμβατές με την περιοχή η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή natura.

Σε μια περιοχή επιβαρυμένη από το περιβάλλον, τη χαμηλή ποιότητα ζωής και την υποβάθμιση που συνεχώς υφίσταται, δεν γίνεται να επιτραπεί μια συνειδητή απόφαση για τη μη εξέλιξη, αναβάθμιση κι ανάπτυξη της.

Ζητούμε από όλους τους φορείς κι όσους εμπλέκονται, ειδικότερα το ΔΙΠΑΕ και το Υπουργείο Παιδείας,  ν’ ανακαλέσουν και ν’ αναθεωρήσουν την απόφαση τους αυτή.

Είμαστε αντίθετοι κι απέναντι σε κάθε είδους απόφαση όπου θίγονται οι φοιτητές μας, η δυτική Θεσσαλονίκη κι όλοι οι φορείς όπου δεν ενημερώθηκαν για το οτιδήποτε.

 

Ζητάμε

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με τη συμμετοχή όλων μας ώστε να μην υλοποιηθεί αυτή η άδικη απόφαση.
  • Να μην προχωρήσει καμιά συγχώνευση, μεταφορά η κατάργηση τμήματος του ΔΙΠΑΕ.
  • Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση σπουδών των φοιτητών με όλους τους απαραίτητους ορούς.
  • Να εξασφαλιστεί άμεσα η αύξηση της χρηματοδότησης για την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και τη βελτίωση των υποδομών.
  • Να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, με πλήρη αντίστοιχα εργασιακά δικαιώματα, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο και την πρακτική άσκηση ενταγμένη σε αυτό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ