Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η Θεσσαλονίκη στις εννέα ευρωπαϊκές πόλεις που εκπονούν σχέδιο κατά της αστεγίας

Τις πρωτοποριακές δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την εξασφάλιση προσιτής κατοικίας για ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες παρουσίασαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού και Πρόεδρος της ΜΑΘ ΑΟΤΑ Μαρία Καραγιάννη στη Γάνδη, συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή συνάντηση του Δικτύου Σχεδιασμού Δράσης ROOF.
Στόχος του προγράμματος ROOF είναι η εκπόνηση από τις εννέα ευρωπαϊκές πόλεις-μέλη Τοπικών Σχεδίων Δράσης, με σκοπό την εξάλειψη της αστεγίας και την προώθηση της οικονομικά προσιτής κατοικίας. Η έλλειψη που έχει αρχίσει να καταγράφεται σε οικονομικά προσιτή κατοικία στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μία από τις κοινωνικό-οικονομικές αστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή. Ήδη στο πλαίσιο του προγράμματος ολοκληρώνεται η σχετική πλατφόρμα πληροφόρησης για ενδιαφερόμενους και ωφελούμενους του προγράμματος καθώς και η δημιουργία φορέα παροχής κοινωνικής κατοικίας, με στόχο την αξιοποίηση του αδρανούς κτιριακού αποθέματος.
Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκε και η Ελληνική Πολιτεία από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος παρουσίασε τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως παράδειγμα καλής πρακτικής στους εκπροσώπους των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πόλεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η Γλασκόβη, η Λιέγη, η Τουλούζη κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ