Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Με αφορμή την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Γάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ελληνισμός θρηνεί τον οικουμενικό Βαγγέλη Παπαθανασίου! Τον σπουδαίο Έλληνα των μεγάλων επιτυχιών, ο οποίος πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων.  Τον  Έλληνα που κέρδισε επάξια ένα βραβείο Όσκαρ για τη μουσική του, τον Έλληνα της «Μυθωδίας», των Δρόμων της Φωτιάς και άλλων κορυφαίων μουσικών έργων. Τον Έλληνα με τη διεθνή καριέρα, τα βραβεία και τις διακρίσεις, που με τη μουσική του ύμνησε τη μυθολογία, την επιστήμη, την εξερεύνηση του διαστήματος.

Το έργο του θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην ψυχή μας, διότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν ιδιοφυής και πρωτοπόρος! Ήξερε να ανοίγει δρόμους, γι’ αυτό και θεωρείται ο πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου.

Δικαιωματικά η είδηση του θανάτου του έχει παγκόσμιο αντίκτυπο, καθώς ο δικός Βαγγέλης Παπαθανασίου ήταν ο Vangelis της υφηλίου. Ο σπουδαίος δημιουργός που οδήγησε τη μουσική σε άλλη διάσταση!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ