Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Ο “Ερωτευμένος Καίσαρ” στην Έδεσσα

Ο “Ερωτευμένος Καίσαρ”, το βραβευμένο ιστορικό μυθιστόρημα του Παναγιώτη Χανού που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “24 γράμματα” και κατέκτησε από την πρώτη στιγμή το αναγνωστικό κοινό, “πλέει” για την Έδεσσα, όπου την Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 7 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου, στην Αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι Έδεσσα).
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας (ΦΣΕ) “Μέγας Αλέξανδρος”, από τον Σύλλογο “Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών” και την εφημερίδα “Εδεσσαϊκή”.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΓΙΟΥ, πρόεδρος ΦΣΕ “Μέγας Αλέξανδρος”
ΜΑΡΙΑ ΛΑΓΟΜΑΤΗ, πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών
ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΟΥΡΔΗ, Διευθύντρια εφημερίδας “ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ”
Για το βραβευμένο Ιστορικό Μυθιστόρημα θα μιλήσει:
ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΕΣΠΑΡΗΣ Φιλόλογος/Ιστορικός/Λογοτέχνης
Με τον συγγραφέα συνομιλεί η
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, μέλος ΔΣ του ΦΣΕ “Μέγας Αλέξανδρος”,
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ Συγγραφέας/εκπαιδευτικός
ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΟΥΡΔΗ, Διευθύντρια εφημερίδας “ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ”
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική.
Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθεί υπέρ του ευγενούς κοινωνικά αλληλέγγυου σκοπού του Συλλόγου “Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών”.
Η υπόθεση του βιβλίου
Η αποκάλυψη, ενός επικίνδυνου μυστικού, που κυριολεκτικά αλλάζει ή καλύτερα… τελειώνει την Ελληνική Ιστορία καραδοκεί ανάμεσα στις σελίδες του βραβευμένου Ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο “Ερωτευμένος Καίσαρ”, του συγγραφέα – δημοσιογράφου Παναγιώτη Χανού, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2021 στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις “24γράμματα”.
Εξακόσια χρόνια μετά από την άλωση της Βασιλεύουσας, το επτασφράγιστο μυστικό, το απόκρυφο του έρωτα, μιας ανυπότακτης Λατίνας, που θρυμματίζει τα κοινωνικά στερεότυπα κι ενός βασιλέα που είναι παγιδευμένος ανάμεσα στην επιθυμία και το χρέος, έρχεται στην επιφάνεια… και μαζί του έρχεται το… τέλος της Ιστορίας!
Η υπόθεση του «Ερωτευμένου Καίσαρα» αναφέρεται στο εγγύς μέλλον, στη σύγχρονη Ελλάδα, με φόντο το δράμα των προσφύγων στη Λέσβο και τον αόρατο πόλεμο των κατασκόπων στις δύο πλευρές του Αιγαίου, εκτυλίσσεται όμως παράλληλα και στο παρελθόν, στα τέλη Φλεβάρη του 1453, πίσω από τα θαλάσσια τείχη της πολιορκημένης, από τους Οθωμανούς, Κωνσταντινούπολης.
Δύο καράβια, που θαλασσοδέρνονται στη χειμερινή τραμουντάνα του Αιγαίου, δύο ιστορίες που ακολουθούν καμπυλόγραμμες τροχιές, που τέμνονται στην κόψη της Αλήθειας και του Μύθου και που εντέλει συναντιούνται μοιραία με επίκεντρο τη Μόρια της Λέσβου, επειδή έρχεται το… πλήρωμα του χρόνου!
Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο κόσμους, σχοινοβατούν η αρχαιολόγος Ντόροθι Γλαυκία και ο ιδιοφυής βυζαντινολόγος Έρασμος Βιεννέζης, ιχνηλατώντας στις αρχαιότητες, στα μνημεία, στα κάστρα και στα Πυργόσπιτα της νήσου. Αναζητώντας αρχαία σύμβολα και επιγραφές μέσα στον λαβύρινθο μιας υπόγειας πολιτείας, στο λημέρι της μυστικής Αδελφότητας των Ιπποτών του Δράκου. Ψάχνοντας την απάντηση για το μεγαλύτερο απόκρυφο της ελληνικής Ιστορίας, για ένα επικίνδυνο μυστικό, που καραδοκεί επί έξι αιώνες αθόρυβα και καρτερικά, στη χοάνη του Θρύλου και της Λήθης.
Ένα μυθιστόρημα με ενδελεχή και εις βάθος έρευνα που εκτός από το μυστήριο και τη φαντασία, τις ιστορικές και αστυνομικές πτυχές του, τα φιλοσοφικά ή θεολογικά του διλήμματα, γράφτηκε κυρίως και ως ένα είδος ύμνου, μιας νοερής σπονδής, προς την πεισματώδη μάχη, την «ιερή» θυσία του Έρωτα για να νικήσει τον Θάνατο.
Γιατί τελικά… τα μικρά και ασήμαντα «αν» που ραδιουργούν αδιάλειπτα μέσα στο μεδούλι των καταστάσεων, των σχέσεων, των εξαρτήσεων και των συναισθημάτων… είναι αυτά που γράφουν την ιστορία.
Σελίδες: 574, Σχ. 14Χ21. Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Παναγιώτης, Σεραφείμ, Χανός κατάγεται από πρόσφυγες γονείς από την Καλλίπολη και τη Μάδυτο του Ελλησπόντου, παιδιά των διωγμών, των χαμένων πατρίδων και του πολέμου που κατέληξαν στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μεταπτυχιακά αναζήτησε τη γνώση ως “Σύμβουλος Επικοινωνίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης” και ως υποψήφιος Δρ του Παντείου στην Κοινωνιολογία της Λογοτεχνίας. Ασκεί τη δημοσιογραφία πάνω από τρεις δεκαετίες, είναι τακτικό μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, ενώ διετέλεσε αιρετό μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, του Μορφωτικού της Ιδρύματος και του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της Συμβουλίου. Το λογοτεχνικό του έργο έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και βραβεύτηκε από συλλόγους Πολιτισμού, Τέχνης και Λόγου. Το 1990 εξέδωσε συλλογή με ποιητικά-σημειωτικά του κείμενα με τίτλο “Οι ρομαντικοί βλέπουν καλά μέσα στη Νύχτα” (“Γρανάτης”) και το 1998 εκδόθηκε συλλογή διηγημάτων του με τίτλο «Η ουρά της τίγρης» από τις Εκδόσεις «Όμηρος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ