Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έκθεση “Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη” στη Μονή Βλατάδων

Τιμητικό αφιέρωμα στην 30ετή Πρωθιεραρχία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, αποτελεί η Έκθεση Φωτογραφίας που διοργανώνει στη Μισιρλόγλειο Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Βλατάδων η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ σε συνεργασία με την ομώνυμη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή.

Η Έκθεση, εμπνευσμένη από την γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη και με τον τίτλο “Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη” , αναπτύσσεται μέσα από 130 φωτογραφίες που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές των: Κωνσταντίνου Τερψίδη, Νικολάου Μαγγίνα, Δημητρίου Παλαβίδη,Κωνσταντίνου Βάντσου, Μιχάλη Σακάτη και Βάσως Ξεινού.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Η ανάδειξη της ανθρώπινης πλευράς ενός χαρισματικού θρησκευτικού ηγέτη που δεν λησμόνησε ποτέ το Ομηρικό «ουδέν γλύκιον της πατρίδος», όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ο άνθρωπος που άοκνα εργάστηκε για την πραγμάτωση της συγκεκριμένης Έκθεσης, ο εκπαιδευτικός και ερασιτέχνης φωτογράφος Κωνσταντίνος Τερψίδης, αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της εν λόγω Έκθεσης από άλλες παρόμοιες του είδους.

Η αγάπη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη για το νησί της καρδιάς του, έκδηλη στο βλέμμα και στην γλυκύτητα ενός χαμόγελου που με μοναδικό τρόπο συλλαμβάνει ο φωτογραφικός φακός ανθρώπων που ακολούθησαν με αγάπη εκείνον.., όπως ο αείμνηστος φωτογράφος και πολύτιμος φίλος του, Νίκος Μαγγίνας, αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο μιας Έκθεσης που οι διοργανωτές της με πολύ σεβασμό και αγάπη ανοίγουν επίσημα την Πέμπτη, 26 Μαΐου στις 11:00 π.μ για το ευρύ κοινό.

Την Έκθεση θα χαιρετίσει και θα εγκαινιάσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ