Γιουβέτσι με θαλασσινά από την Κική Εμμανουηλίδου στην KOUZINA του Δήμου Αριστοτέλη

Γιουβέτσι με θαλασσινά από την Κική Εμμανουηλίδου στην KOUZINA του Δήμου Αριστοτέλη

«Γιουβέτσι με μύδια, γαρίδες, ούζο, φινόκιο και αρωματικά» μαγείρεψε η βραβευμένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου, ως guest chef στη μεγάλη γαστρονομική γιορτή KOUZINA για την Ανατολική Χαλκιδική του Δήμου Αριστοτέλη, που είναι σε εξέλιξη από τις 15 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Το ξεχωριστό πιάτο ετοιμάστηκε από τη σεφ το μεσημέρι της Παρασκευής 27/5 στο Olympic Hotel Restaurant, στην Ολυμπιάδα, δίπλα στο κύμα, για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από τη Δανία και την Πορτογαλία, που ξεναγήθηκαν στην περιοχή. Προηγήθηκαν τα εξαιρετικά εδέσματα του εστιατορίου που προσέφεραν οι οικοδεσπότες Βασίλης Στυλιανίδης και Μαρία.
Η Κική Εμμανουηλίδου έδειξε στους επισκέπτες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα, απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Η συνταγή διανεμήθηκε στην αγγλική γλώσσα.
Το γκρουπ των φιλοξενούμενων, το οποίο ξεναγούσε η κ. Μαρία Πάππα, κατενθουσιάστηκε από το μοναδικό κριθαρότο αλλά και τις υπόλοιπες νοστιμιές ενώ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις ομορφιές της περιοχής.
Το KOUZINA για την Ανατολική Χαλκιδική αποτελεί το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς, με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου. Στη σκιά του ιερού Άθωνα, στο μυχό του Αθωνικού Κόλπου, στο αμμουδερό νησί της Αμμουλιανής, στους πρόποδες του Αριστοτελικού Όρους, στο Στρυμονικό κόλπο, στον Ακάνθιο Κόλπο, στις παρυφές του Χολομώντα, σε προσκαλούμε να μυρίσεις και γευθείς τα βιολογικά προϊόντα και τις γεύσεις μας μέσα από μια υπέροχη γαστρονομική γιορτή.