Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 9/6 στον ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας, από τις 20.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, εξήγγειλαν για αύριο Πέμπτη 9 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας την “υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την επιστροφή των νομοθετημένων επιδομάτων τους και την μη αναζήτηση αναδρομικά, μέρους των μισθών τους”.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ μιλούν για αδιαφορία των αρμόδιων υπουργείων και της διοίκησης του οργανισμού για τα θέματα τους απασχολούμενους στην αστική συγκοινωνία της πόλης και υπογραμμίζουν ότι «ενδεχομένως η κατάσταση αναβρασμού που διατηρούν στις τάξεις των εργαζομένων και επιβατικού κοινού, να εξυπηρετεί τα σχέδια ξεπουλήματος σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, με ανακοίνωση της, κάνει λόγο για άνευ λόγου ταλαιπωρία την οποία “επιλέγει να υποβάλει για μία ακόμη φορά το επιβατικό κοινό το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, το οποίο αποφάσισε να προχωρήσει σε στάση εργασίας αύριο Πέμπτη, 9 Ιουνίου, από τις 8 το βράδυ και μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλεί το Συνδικάτο να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στους επιβάτες, οι οποίοι θα ταλαιπωρηθούν χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος και επαναλαμβάνει ότι τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ είναι δρομολογημένα”.

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ