Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δήμος Καλαμαριάς: Θερινή δημιουργική απασχόληση μαθητών 2022

Η φετινή σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και ο Δήμος Καλαμαριάς θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα της Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών από τις 4 Ιουlίου έως τις 31 Αυγούστου 2022, καθημερινά7:30 το πρωί έως και τις 4:00 το μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών εργαζομένων γονέων, πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα, που προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, έχουν τα παιδιά των Νηπιαγωγείων,Προνήπια (έτος γένν. 2017) και Νήπια(έτος γένν. 2016) μέχρι και τα παιδιά που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο (έτος γέννησης 2010) και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς.

Για την υλοποίησή του δημιουργούνται τμήματα «Δημιουργικής Απασχόλησης» σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας,

Για παιδιά Δημοτικού σχολείου:

  • στο  2ο Δημοτικό Σχολείο ( Παπάγου και Καλλίδου)
  • στο10ο Δημοτικό (στη διασταύρωση των οδών  Βρυούλων 51 και Ανδρέα Παπανδρέου)
  • στο 13ο Δημοτικό Σχολείο (στην οδό Μακροχωρίου 1, Πλατεία Σκρα),

Σε Νηπιαγωγεία, για παιδιά Νηπιαγωγείου γεννημένα το 2016 & 2017:

  • στο9οΝηπιαγωγείο (Παπάγου και Καλλίδου)
  • στο 12ο Νηπιαγωγείο (στη διασταύρωση των οδών  Βρυούλων  και Ανδρέα Παπανδρέου)
  • στο 27ο Νηπιαγωγείο (στην οδό Μακροχωρίου 1, Πλατεία Σκρα)

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο πρόγραμμα από την Δευτέρα 13 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμαριάς, στον παρακάτω σύνδεσμο, συμπληρώνοντας και  εκτυπώνοντας την Αίτηση και την Υπεύθυνη Δήλωσηαπό την επιλογή εκτύπωση αίτησης.

Υποβολή Αίτησης

Πριν την υποβολή της αίτησης παρακαλούμε να διαβάσετε τον σχετικό κανονισμό πατώντας τον σύνδεσμο: Κανονισμός του Προγράμματος Λειτουργίας Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καλαμαριάς.

Κανονισμός Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης

Η ΑΙΤΗΣΗ συνοδεύεται από ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗστην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα ζητούμενα πεδία. Η συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία ΑΙΤΗΣΗ θα πρέπει να εκτυπωθεί και να κατατεθεί υποχρεωτικά υπογεγραμμένη κατά την ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που θα πάει το παιδί στο σχολείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προκειμένου να γίνει οριστικοποίηση της αίτησης πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά όλα τα αναφερόμενα στην Υπεύθυνη Δήλωση δικαιολογητικά και να γίνει αποδοχή των όρων του κανονισμού.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, με εκπαιδευτικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: θεατρικό παιχνίδι, χορό, γυμναστική, αθλοπαιδιές, μουσική, εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευών, επιτραπέζια παιχνίδια κ.λ.π.

Το 2022 είναι μια χρονιά ιδιαίτερη για την χώρα μας καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την βίαιη απομάκρυνση των Ελλήνων από τις πατρογονικές εστίες τους και τα πάτρια, με υπερχιλιετή ιστορία, εδάφη τους. Για τον Δήμο Καλαμαριάς, το 2022 έχει ακόμα μεγαλύτερη ιστορική και συναισθηματική φόρτιση καθώς, όπως είναι γνωστό, η Καλαμαριά γεννήθηκε με τον ερχομό των Ελλήνων προσφύγων-προγόνων μας, από τον Πόντο, την Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη και τις άλλες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το ομαδικό παιχνίδι, quiz, επιτραπέζια παιχνίδια, κατασκευές, οπτικοακουστικό υλικό και εικαστικά δρώμενα.που αφορούν τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, ανακοινώθηκε η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Παρόλα αυτά, θα γίνεται αναπροσαρμογή του προγράμματος στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων, των ανακοινώσεων του ΕΟΔΔΥ και των μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόζονται για τον περιορισμό μετάδοσης  της νόσου του κορονοϊού COVID-19 καθώς και για κάθε άλλη μεταδιδόμενη νόσο.

Ενημέρωση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας

  1. Τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται και επεξεργάζονται αποκλειστικά και μόνο για την αξιολόγηση της αίτησης και εγγραφή του/των παιδιού/παιδιών σας στο πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών. Ο νόμιμος  λόγος για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βασίζεται στην εκτέλεση καθήκοντος που έχει αναλάβει ο Δήμος Καλαμαριάς προς το δημόσιο συμφέρον και την αποδοχή από σας του κανονισμού και των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα.
  2. Τα Προσωπικά δεδομένα που ζητούμε είναι τα ελάχιστα που χρειάζονται για την αξιολόγηση και εγγραφή, και διατηρούνται για ένα ( 1)  μήνα μετά τη λήξη του προγράμματος. Διαφορετικός χρόνος για την  διατήρηση και επεξεργασία των δεδομένων αυτών είναι επιτρεπτή μόνον εφόσον προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν ασφαλή  στον Δήμο Καλαμαριάς,  και ενδέχεται να κοινοποιηθούν στις ελεγκτικές αρχές του Ελληνικού Δημοσίου μόνο αν ζητηθούν νόμιμα.
  3. Για τα προσωπικά σας δεδομένα μπορείτε με γραπτό τρόπο να ζητήσετε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας που αφορούν την ενημέρωση σας για την επεξεργασία τους, την πρόσβαση σας σε αυτά, την διόρθωσή τους, τον περιορισμό της επεξεργασίας τους και στην εναντίωση στην επεξεργασία.  Ο Δήμος Καλαμαριάς δεν λαμβάνει αποφάσεις που σας αφορούν με  αυτοματοποιημένο τρόπο και δεν δημιουργεί προφίλ σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.  Μπορείτε να ζητήσετε από τις υπηρεσίες μας το έντυπο της αίτησης για την άσκηση των δικαιωμάτων σας ή να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα μας Privacy Policy .
  4. Εάν έχετε ερωτήσεις για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή για τα δικαιώματά σας ή ακόμη αν πιστεύετε ότι παραβιάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα θα πρέπει  να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Δήμου Καλαμαριάς στο dpo@kalamaria.gr και θα ανταποκριθούμε το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από  ένα μήνα. Αν νομίζετε ότι δεν αντιμετωπίσαμε το θέμα σας ικανοποιητικά  μπορείτε να  το καταγγείλετε  Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μέσω του sitehttps://www.dpa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

στα τηλ. 2313314 175 & 2313314 170

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ