Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει την δενδροφύτευση στην περιοχή Στρεμπενιώτη

Ως μονόδρομο αντιμετωπίζει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, ακόμη και στο επίπεδο της απλής καθημερινότητας. Η στόχευση είναι απλή, όσο και αποδοτική. Κάθε σημείο που προσφέρεται, θα «πρασινίζει». Με αυτόν τον γνώμονα, συνέχισε τις δενδροφυτεύσεις, αυτή τη φορά στην περιοχή Στρεμπενιώτη, δίπλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, στις 8/6.

«Η προστασία του περιβάλλοντος και η ενίσχυσή του είναι ο στόχος μας και δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτόν. Το πρόγραμμα αναπλάσεων και δενδροφυτεύσεων έχει ξεκινήσει, συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει» δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, που ήταν παρών στην διαδικασία. Μαζί του, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παρή Γενίτσαρη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ζιγκερίδης, ο πρόεδρος του ΔΚΚΠΑ Αρίστος Γαλανός και κλιμάκιο της ΕΔΟΜΑΚ. Δεν θα μπορούσαν να είναι απούσες οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και Συκεών Ρένα Αυγερινού.

«Η αύξηση του πράσινου και η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον συμπεριφορών είναι μια υποχρέωση όλων και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε. Στον δήμο μας έτσι την αντιμετωπίζουμε, παράλληλα με την αύξηση των κοινόχρηστων χώρων και τη διεύρυνση των πρωτοβουλιών και των δράσεων» συμπλήρωσε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παρή Γενίτσαρη.

Σπουδαστές από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης συμμετείχαν στη δενδροφύτευση, μετά από αίτημα του σχολείου το οποίο έγινε αποδεκτό με χαρά από τον δήμο. Σε μια πόλη όπου το ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο είναι στο 1/5 του αντίστοιχου ευρωπαϊκού, δεν υπάρχει άλλη λύση: ενημέρωση και συμμετοχή.

Παρόντες ήταν και συμμετείχαν πολίτες που συμμετέχουν στο σύλλογο «Φίλοι Στρεμπενιώτη» στη δενδροφύτευση, που δύσκολα θα γινόταν αν δεν φρόντιζαν για αυτό οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ