Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δήμος Παιονίας: υπάλληλοι ελληνικής κοινοπραξίας 3 Δήμων, εκπαιδεύτηκαν στην Κύπρο

Στο διάστημα 06 έως 10 Ιουνίου 2022, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική κινητικότητα στην Κύπρο, 12 υπάλληλοι και προϊστάμενοι από μια ελληνική κοινοπραξία 3 Δήμων, με επικεφαλής το Δήμο Παιονίας. Η εκπαιδευτική κινητικότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο έργου «Διευρωπαϊκή Κινητικότητα Στελεχών Δήμων για Απόκτηση Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων ώστε να Ανταποκρίνονται στις Αυξημένες Απαιτήσεις Υψηλής Ποιότητας Υπηρεσιών» (CROSSMU.BILITY) με σκοπό την ανάπτυξη γνώσεων και εμπειριών του ανθρώπινου δυναμικού.

Το 2019, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Παιονίας η εθνική κοινοπραξία 3 Δήμων και υποβλήθηκε σχετική πρόταση.Στην υποβολή της ανταγωνιστικής πρότασης και στον εντοπισμό των εταίρων, συνέβαλε η Επιμορφωτική Κιλκίς (Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, το οποίο διατηρεί παράρτημα στην περιοχή της Παιονίας) λόγω της γνώσης του αντικειμένου και των επαφών με τους Δήμους της κοινοπραξίας και τους φορείς υποδοχής στο εξωτερικό.Πέρα από το Δήμο Παιονίας (επικεφαλής και συντονιστής του έργου), η κοινοπραξία απαρτίζεται από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και το Δήμο Ηλιούπολης. Πρωταρχικός στόχος της εθνικής κοινοπραξίας είναι να γνωρίσει και υιοθετήσει το προσωπικό των Δήμων καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό αλλά και να τις μεταφέρει σε συναδέλφους αντίστοιχων τμημάτων, με απώτερο σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Η πρώτη εκπαιδευτική κινητικότητα υλοποιήθηκε επιτυχώς το Δεκέμβρη του προηγούμενου έτους στην Πορτογαλία, ενώ η δεύτερη στο Τορίνο της Ιταλίας τον Μάρτιο του 2022.

Η εκπαιδευτική κινητικότητα στην Κύπρο, αποτέλεσε την τρίτη και τελευταία ροή για τις ανάγκες του έργου.Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκανγια το αυτοδιοικητικό σύστημα της Κύπρου και τις μεθόδους εργασίας που εφαρμόζουν στην οργάνωση των υπηρεσιών, την προσέλκυση επενδύσεων, στην οργάνωση των υπηρεσιών πρόνοιας και υποστήριξης ευπαθών ομάδων και άλλα καίρια ζητήματα της τοπικής διοίκησης. Υπεύθυνος φορέας υποδοχής ήταν ο Οργανισμός Προώθησης Ευρωπαϊκών Θεμάτων- ΟΠΕΘ (Organization for Promotion of European Issues) με έδρα στην Πάφο. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επισκέψεις στο Δήμο Πάφου, στο Δήμο Γεροσκήπου αλλά και στη Δημοτική Επιχείρηση Γεροσκήπου και στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου. Το προσωπικό της κοινοπραξίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αξιόλογα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Πάφου, να κατανοήσει πόσο «κοντά» βρίσκεται η νοοτροπία των δύο λαών αλλά και να εντοπίσει διαφορές ως προς τα εργασιακά καθήκοντα.

Οδεύοντας προς τη λήξη του έργου CROSSMU.BILITY,τόσο ο Δήμος Παιονίας όσο και οι εταίροι Δήμοι Πυλαίας-Χορτιάτη και Ηλιούπολης, πρόκειται να υλοποιήσουν μια «εσωτερική» ημερίδα με σκοπό τη διάδοση των γνώσεων και εμπειριών στους συναδέλφους-προϊσταμένους των τμημάτων του εκάστοτε Δήμου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ