Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η ΣΟΔΘ στο Μνημείο Εθνικής – Ιστορικής κληρονομιάς «Σπηλιά Καραϊσκάκη»

Μια μεγαλειώδη ιστορική και επετειακή συναυλία θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00, στο Μνημείο  Εθνικής –Ιστορικής κληρονομιάς  «Σπηλιά  Καραϊσκάκη» στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας.

Στη Σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας της Επανάστασης του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827) και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο,  η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκη υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη,  80μελή Χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό και η Σχολική  Χορωδία του  5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ερμηνεία του αριστουργήματος του Χάυντν «Δημιουργία».

Πρόκειται για μια μουσική απεικόνιση των έξι ημερών της Δημιουργίας του Κόσμου, βασισμένη στο  Πρώτο Βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, τη Γένεση.

Τρείς  (3) διακεκριμένους σολίστ, η Αγγλίδα σοπράνο Sophie Gallagher, ο Λιβανέζος τενόρος Joseph Dahdah και ο Γερμανός βαρύτονος Leonard Geiger δίνουν πνοή στους χαρακτήρες των Αγγέλων αλλά και στο ζεύγος των πρωτόπλαστων, του Αδάμ και της Εύας στο ορατόριο του Ιωσήφ Χάυντν «Η Δημιουργία» που θεωρείτε ένα από τα εμβληματικότερα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου.


Η συναυλία θα υλοποιηθεί με την συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τού Δήμου Μουζακίου, τού Επιμελητηρίου Καρδίτσας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδίας και Διευθυντών Χορωδίας  στο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Καρδίτσας που το πρόγραμμά του  επιμελείται ο Νίκος  Ευθυμιάδης. Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρόγραμμα – Συντελεστές
Franz Joseph Haydn :    «H Δημιουργία» (“Die Schöpfung”, 1798), Ορατόριο σε τρία μέρη για σολίστ,       χορωδία και ορχήστρα
Διεύθυνση Ορχήστρας:  Χάρης Ηλιάδης
Sophie Gallagher, σοπράνο
Joseph Dahdah, τενόρος
Leonard Geiger, βαρύτονος
80μελή Χορωδία
Σχολική  Χορωδία 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ