Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
13.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

«Διδώ και Αινείας» του H. Purcell στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η διάσημη μπαρόκ όπερα του Henry Purcell «Διδώ και Αινείας» παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη έκδοση-1940’s Hollywood glamour, από το Καλοκαιρινό Μουσικό Πρόγραμμα του ACT – American College of Thessaloniki σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Ο.Μ.Μ.Θ.“MOYSA”.

Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022, στις 21:00, στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» (Μ2) του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το λιμπρέτο του Nahum Tate είναι βασισμένο στην Αινειάδα του Βιργιλίου. Ανήκει στην κατηγορία της Όπερας Δωματίου και θεωρείται ως ένα από τα αριστουργήματα του παγκοσμίου λυρικού ρεπερτορίου. Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, η σκηνοθεσία και ο συντονισμός φέρουν την υπογραφή του Kent Smith. Την προετοιμασία του έργου έχει αναλάβει ο Dr. Brandt Fredriksen.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο του 5ου MOYSA Summer School και φιλοδοξεί να αποτελέσει εφαλτήριο παγκόσμιας μουσικής συνάντησης νέων. Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο και του 8ου Καλοκαιρινού Μουσικού Προγράμματος του ACTAmerican College of Thessaloniki (Summer Music Performance Programat ACT/ SMPP at ACT), που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Μουσική Εταιρία Μακεδονίας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 με μεγάλη επιτυχία, και έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση προσελκύοντας σπουδαστές κάθε ηλικίας και επιπέδου από όλο τον κόσμο (Αυστραλία, Αρμενία, Βέλγιο, Γαλλία, Γκάνα, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Κύπρο, Λιθουανία, Μπαχάμες).

Το Καλοκαιρινό Μουσικό Πρόγραμμα του ACT περιλαμβάνει φέτος ανοιχτά μαθήματα (master classes) φωνητικής / όπερας / μονωδίας, φλάουτου, βιολιού, βιόλας, βιολοντσέλου, πιάνου, μουσικής σύνθεσης, μουσικής δωματίου καθώς και τον διαγωνισμό σύνθεσης και την παραγωγή της όπερας «Διδώ και Αινείας».

 

Διδώ και Αινείας

Συντελεστές: Διεύθυνση Ορχήστρας: Θοδωρής Παπαδημητρίου, Σκηνοθεσία/Συντονισμός: KentSmith, Σκηνικά/Κοστούμια: KentSmith, Προετοιμασία: Dr. BrandtFredriksen (πιάνο)

Συμμετέχουν:Διδώ: KaitlynBarnes, Αινείας:  DanielChiu, Μπελίντα:  Alexa-MarieFiniκαιDespoinaAndranioti, Μάντισσα: ShayDowney, 1ηΜάγισσα: AlyssaDeLessioκαιJillianPrakelt,

2ηΜάγισσα:  LaurenLeonardiκαιAnyaBulchandani, 2ηΓυναίκα:  NyssaWelshans, Πνεύμα: ChristieKim, 1ος Ναύτης: Βασίλης Σαπουνίδης

Χορωδοί:Βασίλης Σαπουνίδης, Άγγελος Μάρκου, Δέσποινα Ανδρανιώτη, Νατάσα Μόλιου, Λαμπρινή Μάνου, Ηλέκτρα Μανούση, Άννια Αναστασοπούλου

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μ.Μ.Θ.

Συμμετέχει:Τσέμπαλο: Θανάσης Παπαϊσίου

Τιμές εισιτηρίων

10€, 5€ (μειωμένο)

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ