Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δαρδαμανέλης: «Ξανά στα χέρια της Καλαμαριάς η Πλαζ Αρετσούς»

Τη νέα πρόταση της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση της πλαζ Αρετσούς συζήτησε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, αρμόδια πια σχετικών θεμάτων, αποφασίζοντας ομόφωνα την έγκρισή της.

«Χαίρομαι γιατί μετά από μία δεκαετία ληγμένου παραχωρητηρίου, αδιαφορίας και εγκατάλειψης της Πλαζ και   ύστερα από την καταψήφιση της αρχικής πρότασης, που ήρθε ως αποτέλεσμα επίπονων και επίμονων διεκδικήσεών μας από την ΕΤΑΔ, επανήλθε η  Εταιρία με μία νέα πρόταση με την αποδοχή  της οποίας η Πλαζ Αρετσούς επιστρέφει στον Δήμο μας κι έτσι μπορούμε να μιλάμε πια για την ουσιαστική ανάπτυξη ενός σημαντικού μέρους του παραλιακού μετώπου» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η νέα πρόταση της Εταιρίας αυξάνει τον χρονικό ορίζοντα της παραχώρησης από 25 χρόνια σε 30, διατηρώντας το ελάχιστο αντίτιμο, κατά τον ισχύοντα νόμο, στο 20% επί του τζίρου των εμπορικών δραστηριοτήτων.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα μέλη που εκπροσωπούσαν την Αντιπολίτευση εξέφρασαν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην αποδοχή της πρότασης, επαναλαμβάνοντας πως η Πλαζ πρέπει να παραχωρηθεί στον Δήμο Καλαμαριάς, χωρίς κανένα αντίτιμο, κάτι όμως που είναι παράνομο και δεν μπορεί να επιτευχθεί.

«Η πλαζ Αρετσούς αλλάζει σελίδα και όσοι απέχουν από τις κρίσιμες αποφάσεις συνηγορούν στην αδράνεια και την υποβάθμιση του παραλιακού μετώπου. Σήμερα σώσαμε την παραλία μας από τον κίνδυνο να βρεθεί σε ξένα χέρια» τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ