Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Οι Συνθήκες Λοζάνης, Μοντρέ, Σεβρών και Νεϊγύ (1919-1936)” από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

«Οι Συνθήκες Λοζάνης, Μοντρέ, Σεβρών και Νεϊγύ (1919-1936)», του Πέτρου Μεχτίδη, ένα βιβλίο που γράφει την πραγματική ιστορία, όπως αυτή υπογράφηκε, χωρίς σχολιασμούς και παρερμηνείες, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

 

Περιλαμβάνει εισαγωγές, σχόλια και τα κείμενα των συνθηκών που υπέγραψε η Ελλάδα, την περίοδο 1919- 1936, τα άρθρα που αφορούν στην χώρα μας,  φωτογραφίες, χάρτες, επιστολικά δελτάρια από το Αρχείο του συγγραφέα, καθώς και ιστορικό χρονολόγιο 1914 – 1936.

 

” Είναι γνωστό ότι με την εξαίρεση της συνθήκης των Σεβρών, οι συνθήκες του Νεϊγύ, της Λοζάνης και του Μοντρέ καθορίζουν εν πολλοίς την πορεία της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι. Η ανάγνωση των κειμένων των συνθηκών προσφέρει επιχειρήματα στην ελληνική διπλωματία στα διεθνή όργανα αλλά και αληθή γνώση στους φιλίστορες που ακούνε συχνά και από πολλές πηγές αντικρουόμενα στοιχεία και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες», όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο συγγραφέας Πέτρος Μεχτίδης στο σημείωμα του.

«Το παρόν βιβλίο έχει στόχο τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, ώστε να μην παρασύρεται από κύκλους που παραγράφουν την ιστορία. Δεν αφορά μόνο τους ιστορικούς ή τους ερευνητές, αλλά τον κάθε Έλληνα πολίτη, που οφείλει να γνωρίζει τα δεδομένα και τις συνθήκες που συνέβαλλαν στην δημιουργία του σύγχρονου κράτους και τις συμφωνίες που το θωρακίζουν από κάθε εξωτερική απειλή και εν μέρει και την ειρήνη ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην φθάσουμε σε αναθεώρηση αυτών των συνθηκών για το καλό της ειρήνης και της ανθρωπότητας», υπογραμμίζει ο εκδότης Αντώνης Μαλλιάρης.

 

Σχ. 17χ24, σελ. 190, τιμή 13,78€

 

Από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία επίσης κυκλοφορούν τα έργα του Πέτρου Μεχτίδη «Η Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή», «Η άφιξη των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη το 1922», «Η άγνωστη Σμύρνη».

Θα τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία και σε ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ