Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

6η Θερινή Ακαδημία Δημοσιογραφίας: Ένας διεθνής θεσμός στο ΑΠΘ

Η 6η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημοσιογραφίας διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ και από την Έδρα Jean Monnet για τη Δημόσια Διπλωματία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν στις 22 Ιουλίου 2022. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και ώρα 10.00, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου και τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτριο Γαλαμάτη.

Η πρωτοβουλία της δημιουργίας της Θερινής Ακαδημίας ανήκει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στον Αν. Καθηγητή Νικόλαο Παναγιώτου και στον Καθηγητή Χρήστο Φραγκονικολόπουλο.

Η πρωτοβουλία συγκεντρώνει το κύρος και την εξειδίκευση Πανεπιστημίων και Οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τις Η.Π.Α, ενώ υποστηρίζεται από οργανισμούς, εταιρείες και think tanks που δραστηριοποιούνται στον χώρο της δημοσιογραφίας και της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι θεματικές ενότητες της Θερινής Ακαδημίας είναι: «Disinformation, Science Journalism/News Literacy», «Crisis Communication» και «New business models in Media Organisations». Στο Διεθνές Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν φοιτητές από 12 χώρες.

Στη Θερινή Ακαδημία συμμετέχουν οι φορείς και οι οργανισμοί: Deutsche Welle, Temple University USA, Hallym University, Corea, Beijing University of Foreign Studies, Xi’an Jiaotong-Liverpool University, University of Zagreb, University of Novi-Sad, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Proof organization: Media for Social Justice, IMedD World Learning, Digital Communication Network Global.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες: http://joursummerschool.org/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ