Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“In The Right Place” από τους MonogramX

“In The Right Place” είναι ο τίτλο του πρώτου μουσικού άλμπουμ των MonogramX, που περιλαμβάνει 9 κομμάτια, όλα συνθέσεις του Γιώργου και της Jo. Η ηχητική ποικιλομορφία συνολικά του άλμπουμ, αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του σχήματος.

 

MΟNOGRAMX είναι το μουσικό project, που έφτιαξαν στις αρχές του 2019 η Ιωσηφίνα Μακρή και ο Γιώργος Σιμάτος.

 

Η Ιωσηφίνα (Jo), απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, ασχολείται με το τραγούδι και την τραγουδοποιία από 15 ετών. Έχει πραγματοποιήσει συμμετοχές σε εκθέσεις και δρώμενα με αντικείμενο την τέχνη της Performance, όπως η Biennale Σύγχρονης Τέχνης, και με ζωγραφικά έργα σε γκαλερί και χώρους τέχνης στην Αθήνα αλλά και το Λονδίνο.

Επίσης έχει επιμεληθεί το εξώφυλλο του πρώτου album των MonogramX με τίτλοIn The Right Place. Σημαντικότερες επιρροές της στο χώρο της μουσικής μεταξύ άλλων οι Joni Mitchell, Alanis Morissette, Amy Winehouse, Imelda May  και Norah Jones. Αγαπημένοι της ποιητές, μεταξύ άλλων, οι Rumi, Rupi Kaur, Ναζίμ Χικμέτ και Οδυσσέας Ελύτης.

Ο Γιώργος Σιμάτος είναι μουσικός, δισκογραφικός παραγωγός και ηχολήπτης . Έχει σπουδάσει Ηχοληψία και Μουσική Παραγωγή στο ICMP London και Μουσική Θεωρία στο Ελληνικό Ωδείο.

Ως μουσικός, ηχολήπτης και παραγωγός, έχει συνεργαστεί με ορισμένα από τα πιο γνωστά ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής (Λουκιανός Κηλαηδόνης, ‘Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιώργος Δημητριάδης, Γιώργος Ρωμανός, Γιάννης Σπανός, Γιάννης Γλέζος, Μαρίζα Κωχ κ.ά.).

Οι αρχικές μουσικές του επιρροές ξεκινούν από τα blues, την soul, την jazz και το rock’n roll έως  τα ορχηστρικά soundtracks των δεκαετιών του ’50-’70 αλλά και την ηλεκτρονική μουσική. Καλλιτέχνες όπως  οιJohnLeeHooker,  John Coltrane,  Stevie Wonder, Phil Spector, Ry Cooder, Burt Bacharach, Nino Rota, John Barry, υπήρξαν καθοριστικοί στο ξεκίνημα της μουσικής του πορείας. Έκτοτε, παρακολουθεί, συγκινείται και ως ένα βαθμό επηρεάζεται από  πολλούς καλλιτέχνες διάφορων μουσικών ρευμάτων.

 

 

Το τραγούδι…

Το  Black Hole είναι στην βάση του μια μπαλάντα, που οι στίχοι της βουτούν στο συναίσθημα της λύπης και την παράξενη ομορφιά που κρύβει μέσα της. Το γλυκό, ανέμελο και σχεδόν εξωτικό μουσικό περιβάλλον, φαινομενικά αντίθετο με την θλιμμένη διάθεση του στίχου, πλέκουν εντέλει μαζί, μία γλυκόπικρη εικόνα που αποτελεί και το κυρίαρχο συστατικό του ίδιου του τραγουδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ