Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου

Κυκλοφοριακές ανάσες σε χιλιάδες οδηγών πρόκειται να προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από το έργο διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου, το οποίο ξεκινά άμεσα, καθώς σήμερα (15/7) ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάθεσή του, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη και του τεχνικού συμβούλου του Δημήτρη Μήτρου.
Το έργο, με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ, αφορά τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου στο τμήμα της από την Κατσιμίδη μέχρι και τη Μήλου και την υλοποίηση -παράλληλα με τις εργασίες οδοποιίας- παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Ακόμη προβλέπεται η τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους της Αγίου Δημητρίου με την Κατσιμίδη καθώς και με τη Λαμπράκη.

Σε χρόνο ρεκόρ
Για ένα σημαντικό έργο, που βοηθάει τόσο στη βελτίωση της κυκλοφορίας όσο και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες για αυτήν τη μείζονα παρέμβαση ολοκληρώθηκαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, αυτός ο πολύ σημαντικός για την πόλη κόμβος, όπου συνδέεται η κατάληξη της εξόδου από την περιφερειακή οδό -η οδός Κατσιμίδη- με την Αγίου Δημητρίου αλλά και με την Τριανδρία και την Τούμπα, επί δεκαετίες θύμιζε ένα κουφάρι. «Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, απαλλοτριώσαμε, κατεδαφίσαμε, μελετήσαμε, βρήκαμε τους πόρους, δημοπρατήσαμε και σήμερα κατασκευάζουμε. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Ένα έργο, που η Θεσσαλονίκη έβλεπε στοιχειωμένο για δεκαετίες, μέσα σε τρία χρόνια αρχίζει να κατασκευάζεται», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη, η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου στο κομμάτι από την Κατσιμίδη μέχρι τη Μήλου θα δώσει μια τεράστια κυκλοφοριακή ανάσα τόσο στην περιοχή της Τριανδρίας και της Τούμπας όσο και ευρύτερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
«Είμαστε πολύ ευτυχείς, διότι πριν από δύο χρόνια ξεκινήσαμε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο, ένα έργο που δεν το άγγιζε κανείς τις τελευταίες δεκαετίες στην πόλη», υπογράμμισε ο κ. Κυριζίδης, σημειώνοντας ότι με την παρέμβαση αυτή αλλάζει ριζικά όλη η εικόνα της περιοχής.
Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Μήτρου μίλησε για ένα έργο που αλλάζει τα κυκλοφοριακά δεδομένα, ενώ προανήγγειλε την έναρξη ακόμη ενός μεγάλου πρότζεκτ για τη διάνοιξη της οδού Ψελλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ