Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Διαρκής επαγρύπνηση για το Σέιχ-Σου

Την ανάγκη να υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή των πολιτών για την προστασία του δάσους του Σέιχ-Σου επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή την χθεσινή φωτιά που εκδηλώθηκε στο ύψος της Τριανδρίας και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή 30 στρεμμάτων πευκοδάσους.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος διατηρεί σε πλήρη επιφυλακή όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, με την εθελοντική ομάδα της ΕΔΟΜΑΚ, με όλο τον εξοπλισμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών, να παραμένει στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Αυτό καταγράφηκε και χθες το απόγευμα στις εστίες της πυρκαγιάς, όπου η ΕΔΟΜΑΚ, μετά από σήμα που δέχθηκε από την Π.Υ., έσπευσε με ένα πυροσβεστικό όχημα και με ομάδα πέντε εθελοντών, με επικεφαλής τον Πέτρο Μενεξέ, όπου παρέμεινε έως την κατάσβεσή της. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΟΜΑΚ, με μεγαλύτερη δύναμη, επενέβη πριν λίγες ημέρες στην πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο.

«Μπορεί οι καιρικές συνθήκες αυτών των ημερών να μην θεωρούνται επικίνδυνες για πυρκαγιά, αλλά ο κίνδυνος παραμένει πάντα αυξημένος καθώς οι αιτίες είναι πολλές, από ένα ατυχές γεγονός έως και σχεδιασμένο εμπρησμό. Χρειάζεται οι πάντες να έχουμε αυξημένη την προσοχή μας και να σταθούμε απέναντι στο δάσος, απέναντι σ’ αυτόν τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, με ιδιαίτερη ατομική ή συλλογική ευθύνη. Και βεβαίως να μη διστάζουμε να ειδοποιούμε άμεσα την Π.Υ. (199), το Δασαρχείο (2313.309050) ή την Άμεση Δράση (100) σε περίπτωση που αντιληφθούμε οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση ή περιστατικό», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, συγχαίροντας «για μια ακόμη φορά την αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και την ΕΔΟΜΑΚ για την άμεση επέμβασή της στις εστίες φωτιάς, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι».

«Το χθεσινό γεγονός δικαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την πρόταση-απαίτησή μας να υπάρχουν 24ωρες περιπολίες της Π.Υ., της Αστυνομίας και του Δασαρχείου έτσι ώστε να λειτουργούμε προληπτικά και αποτρεπτικά», προσθέτει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ