Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τιμητική εκδήλωση για 131 μέλη του ΑΠΘ που αποχωρούν

131 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που αποχώρησαν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση χθες, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022, στο Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα του ΑΠΘ.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, αφού ευχαρίστησε για την προσφορά τους όλα τα μέλη του ΑΠΘ που αφυπηρετούν, αναφέρθηκε στο λειτούργημα του Δασκάλου σημειώνοντας ότι «φέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ο Ελευθέριος Βενιζέλος προόριζε για τους πολιτικούς: είναι κι αυτό ένα “χούι”, σχεδόν αδύνατον να εξέλθει του ανθρώπου, και γνωρίζω πως οι περισσότεροι από εσάς θα συνεχίσετε να το υπηρετείτε».

Στην ομιλία του, με θέμα: «Πού πας Καραβάκι με Τέτοιο Καιρό;», ο Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ Ξενής Σαχίνης, μεταξύ άλλων, επισήμανε «ήμασταν τυχεροί στη ζωή μας, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της το περάσαμε κοντά με τα νιάτα που μας εμπιστεύθηκαν τη δίψα τους για γνώση. Ο κύκλος των σχέσεων με τις επιστήμες και τις τέχνες δεν κλείνει. Οι ανάγκες μιας ζωής, συνήθειες ερευνητικές και συμβουλευτικές πάντοτε θα υπάρχουν. Αλλά ας δώσουμε τον χώρο που δικαιούνται και στους νεότερους και νεότερες συναδέλφους να αφήσουν και εκείνοι/ες το δικό τους στίγμα στο στερέωμα. Τίποτα δεν κλείνει και ας ακούγεται παράξενο, ο ορίζοντας διευρύνεται ακόμα περισσότερο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ