Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΝΟΗΣΙΣ

Το ΝΟΗΣΙΣ, όπως κάθε Σεπτέμβριο, σχεδιάζει για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-2023 μία ποικιλία από εκπαιδευτικά προγράμματα με κύριο άξονα STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics – Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) δραστηριότητες.

Κατά την περίοδο Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2022 για τους ελεύθερους επισκέπτες θα υλοποιηθούν τα προγράμματα:

Ανασκαφή
Εργαστήριο για τη γνωριμία των παιδιών Γ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού με τις γεωεπιστήμες (earth sciences). Οι μικροί παλαιοντολόγοι χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και ειδικό εξοπλισμό για να ανακαλύψουν μυστήρια απολιθώματα στο χώρο του Μουσείου.

Δημιουργική ρομποτική
Το πρόγραμμα συνδυάζει την εισαγωγή στη ρομποτική, τον προγραμματισμό, τη δημιουργική κατασκευή και τη μάθηση, μέσα από την εξάσκηση της ελεύθερης φαντασίας των παιδιών. Κύκλοι εργαστηρίων για μαθητές Νηπιαγωγείου – Β’ Δημοτικού.

Ανακαλύπτω την τέχνη – Ανακυκλώνω την τεχνολογία
Κύκλοι εργαστηρίων, όπου μέσα από τη γνωριμία με τα κινήματα της τέχνης, η επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων τεχνολογίας των δεκαετιών του ’80 και ’90 γεννά καινούρια καλλιτεχνικά έργα. Για μαθητές Γ΄ –  Ε΄ Δημοτικού.

Noesis SpaceTech by Robotixlab
Μια σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics, Electronics, Video Games coding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την Τεχνολογία του Διαστήματος. Για μαθητές Δ΄ Δημοτικού – Β΄ Γυμνασίου.

Γνωριμία με τα Drones 1 – Ασημένια φτερά
Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να χειρίζονται ένα drone, σχετικές έννοιες φυσικής και μηχανολογίας, και εισάγονται στον προγραμματισμό. Κύκλοι εργαστηρίων για μαθητές Δ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου.

Family Tinkering – Μαστορεύω και μαθαίνω
Εργαστήρια κατασκευών για παιδιά από Β΄ Δημοτικού και τους γονείς τους. Το εργαστήριο γίνεται οικογενειακή υπόθεση, όπου παιδιά και γονείς επιστρατεύουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, δουλεύοντας μαζί για ένα κοινό σκοπό.

Peiramatistas
Κύκλοι εργαστηρίων για μαθητές Νηπιαγωγείου – Β΄ Δημοτικού, που συνδυάζουν τις φυσικές επιστήμες με το tinkering, τη νέα τάση στη βιωματική και δημιουργική εκπαιδευτική πρακτική, δηλαδή τις αυτοσχέδιες κατασκευές με διάφορα υλικά καθημερινής χρήσης.

Slime
Ένα εργαστήριο γεμάτο ψυχαγωγία και εκπαίδευση, όπου οι μικροί επιστήμονες επιδίδονται σε πειράματα με κεντρικό θέμα τα πολυμερή (slimes), παρατηρούν, συλλέγουν δεδομένα και ερευνούν. Για μαθητές Γ΄ –  Ε΄ Δημοτικού.

Χριστούγεννα στο ΝΟΗΣΙΣ
Ειδικά σχεδιασμένες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τις μέρες των γιορτών.

6o χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης,

τηλ.  2310 483000

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ