Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας απόψε στην πλαζ Αρετσούς

Μια παρέα μουσικών από την Θεσσαλονίκη έρχεται να παρουσιάσει μια ξεχωριστή παράστασηστο 32ο μουσικό φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς, το Παρά θιν’ αλός.«Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας», λοιπόν, αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην πλαζ Αρετσούς.

Η ιδέα γεννήθηκε στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης η «Δόμνα», από τον Γιάννη Καρασάββα ο οποίος ανέλαβε και την επιμέλεια του προγράμματος. Παρουσιάζει επιλογές από κλασικά ρεμπέτικα, δίνει μεγάλη έμφαση σε ορχηστρικά της δισκογραφίας, του κινηματογράφου και του θεάτρου, παίζει κλασικά λαϊκά καθώς και συνθέσεις των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που αγάπησαν το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι ειδικότερα. Ενορχηστρωμένα για δέκα μπουζούκια και δεμένα σαν μια αγκαλιά, σαν ένα μπουκέτο του Ελληνικού πολιτισμού που ευελπιστεί να αναδείξει την αξία αυτών που δυστυχώς τείνουμε  να ξεχάσουμε.

 

Το σχήμα αποτελείται από τους:

Μπουζούκι: Γεωργάς Κώστας, Ρουμελιώτης Γιώργος, Καντιώτης Σπύρος, Καρασάββας Γιάννης μουσική επιμέλεια, Ζαχαρίου Μανώλης, Ζαχαρής Τόλης, Κλέοντας Γιάννης, Καραβίτης Χρήστος, Καμαριώτης Μάριος, Κουτσός Χρήστος, Μπάσης Μανώλης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ