Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έρευνα μετακινήσεων διεξάγει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου 

Με το σύνθημα “οι πολίτες έχουν τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση του σχεδιασμού για τις καθημερινές τους μετακινήσεις” ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διεξάγει έρευνα κινητικότητας και χαρακτηριστικών μετακινήσεων εντός του Δήμου, καλώντας τους κατοίκους να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στο μελλοντικό σχεδιασμό για τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη.

Βασικός σκοπός της έρευνας, η οποία είναι σε εξέλιξη και πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, είναι η αποτύπωση των καθημερινών μετακινήσεων των κατοίκων και η καταγραφή των τοπικών κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών, ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα κυκλοφοριακά προβλήματα, η συμπεριφορά των μετακινουμένων αλλά και οι επιλογές τους στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτελέσουν το σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της μελλοντικής στρατηγικής του Δήμου στον τομέα του σχεδιασμού των μεταφορών, η οποία θα περιγραφεί μέσω του τελικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Σημειώνεται ότι το τελικό ΣΒΑΚ θα περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και τον κοινόχρηστο χώρο του Δήμου, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα βήματα ωρίμανσης για την τελική τους εφαρμογή όπως επίσης και από τη διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησης και των επιπτώσεών τους. Το σύνολο των παρεμβάσεων θα στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και αποδοτικού συστήματος κινητικότητας που θα επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση του συνόλου της κοινωνίας με όρους βιωσιμότητας.

Η διαδικασία συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου διαρκεί μόλις 5 λεπτά, αφορά άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών και πραγματοποιείται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://docs.google.com/forms/d/1uhqarj4StUTbQIs5usCHwvkJ3ZzvAgphhGt3fZ1T0kI/edit?usp=drive_web

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.kordelio-evosmos.gr/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=80&Itemid=1163

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ