Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συγκίνησε η επετειακή συναυλία στο Ανάκτορο του Γαλερίου

Με μια εξαιρετική συναυλία στο Ανάκτορο του Γαλερίου, που σκόρπισε συγκίνηση, τίμησε χτες (22/09) το Ωδείο Άνω Πόλης τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η αφήγηση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα αποσπασμάτων του «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη. Η επετειακή συναυλία διοργανώθηκε από το Ωδείο Άνω Πόλης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο μέρος της εμφανίστηκε παραδοσιακό σύνολο, το οποίο πλαισίωσαν καταξιωμένοι μουσικοί, καθηγητές και μαθητές του Ωδείου Άνω Πόλης, σε επιλεγμένο δημοφιλές Σμυρναίικο ρεπερτόριο. Στο δεύτερο μέρος η συμφωνική ορχήστρα, η λαϊκή ορχήστρα, η μικτή χορωδία και σολίστ του Ωδείου εκτέλεσαν αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» καθώς και γνωστά λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, πολύ δημοφιλή στο ελληνικό κοινό.Συμμετείχαν: Συμφωνική, Παραδοσιακή και Λαϊκή Ορχήστρα καθώς και η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Άνω Πόλης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Διαμαντή. Σολίστ – λαϊκός τραγουδιστής: Θέμης Ροδαμίτης Αφηγητής: Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας,

Εμφανίστηκαν χορευτές της Σχολής Χορού ΧΑΛΙΚΙΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ