Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Διαχείριση των Λοιμώξεων του Αναπνευστικού Συστήματος στην Κλινική Πράξη»: Συνέδριο της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΑΠΘ

«Διαχείριση των Λοιμώξεων του Αναπνευστικού Συστήματος στην Κλινική Πράξη» είναι το θέμα του Συνεδρίου που διοργανώνει η Πνευμονολογική Κλινική του ΑΠΘ, από 30/9 έως 1/10/2022, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση θεμάτων που άπτονται της καθημερινής κλινικής πρακτικής στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία της κοινότητας, η Covid-19 και η μικροβιακή αντοχή. Επιπλέον, βασικό στόχο αποτελεί η ανάπτυξη λιγότερων συχνών αλλά ιδιαίτερα σημαντικών νοσημάτων, όπως η φυματίωση, μία νόσος γνωστή από την αρχαιότητα που εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, οι λοιμώξεις από άτυπα μυκοβακτηρίδια, των οποίων η συχνότητα αυξάνεται συνεχώς, οι λοιμώξεις στο πλαίσιο της κυστικής ίνωσης και οι βρογχεκτασίες.

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της πανδημίας την τελευταία τριετία, ωστόσο αποτελούν ανέκαθεν σημαντικό μέρος της κλινικής πράξης της πνευμονολογίας, αλλά και της παθολογίας ευρύτερα. Η σωστή και τεκμηριωμένη διαχείριση και αντιμετώπισή τους έχει ξεχωριστή σημασία, αφενός επειδή είναι στην πλειονότητά τους ιάσιμες και αφετέρου γιατί η θετική τους έκβαση είναι σημαντική όχι μόνο για τον πάσχοντα αλλά και για τη δημόσια υγεία.

 

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο https://www.pneumon-kedea.liveconference.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ