Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κ. Ζέρβας: Πακέτο παρεμβάσεων για το ενεργειακό κόστος στα σχολεία

Πακέτο παρεμβάσεων για το ενεργειακό κόστος στα σχολεία παρουσίασε στην χθεσινή (26/09) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στην κεντρική τοποθέτησή του, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε το έργο εμβληματικό, καθώς, όπως είπε, αφορά ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Οι παρεμβάσεις στους εσωτερικούς χώρους έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα οι παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο, με τον σχεδιασμό να προβλέπει την αξιοποίηση της γεωθερμίας.

Παρουσιάζοντας τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας είπε μεταξύ άλλων ότι οι διευθυντές των σχολείων θα κληθούν σε σεμινάρια από εξειδικευμένα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να λάβουν ακριβείς οδηγίες για την ορθολογική χρήση της θέρμανσης. Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, έχουν τοποθετηθεί θερμοστάτες και χρονοδιακόπτες στα σχολεία, ώστε η διαχείριση να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προανήγγειλε την εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή των φωτιστικών στα σχολεία της πόλης, με στόχο να γίνει αναβάθμιση με λαμπτήρες led, ώστε να εξασφαλιστούν χαμηλότερες καταναλώσεις. Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, ξεκινούν διαδικασίες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 100 σχολεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ