Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Noigandres» από την «Ομάδα Θέατρο Πρόταση» στον Πολυχώρο Ένεκεν

Η «Ομάδα Θέατρο Πρόταση» παρουσιάζει το νέο θεατρικό έργο του Κωνσταντίνου Αβράμη «Noigandres» Ιστορίες σεξισμένης παιδικότητας, σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, από 13 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2022, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00′ και Κυριακή στις 19:00′ στον Πολυχώρο Ένεκεν.

«Όλοι εκτίθενται «γυμνοί» και ανυπόδυτοι ενώπιον του κοινού πέρα από θεατρικές συμβάσεις, ανοίγοντας την αγκαλιά τους δίχως ανταπόδοση. Μπορούμε να τους κοιτάξουμε χωρίς πρώτα να κοιταχτούμε μεταξύ μας;»

Μετά από το «Γράμμα στον πατέρα» του Kafka και τον «Ευαγγελισμό της Κασσάνδρας» του Δημητριάδη, η Ομάδα Θέατρο Πρόταση επιστρέφει ξανά στην πληγή – οικογένεια με το νέο θεατρικό έργο του Κωνσταντίνου Αβράμη με τίτλο «Noigandres / Ιστορίες σεξισμένης παιδικότητας».

Ο σκηνοθέτης επιστρέφει με μια ριζοσπαστική διπλή αφήγηση για την ενδοοικογενειακή βία, την μόλυνση της παιδικότητας και την τραυματισμένη ταυτότητα των νέων, με στόχο να εμπλέξει το κοινό της Θεσσαλονίκης σε ένα σύμπαν πληγωμένο και γελοίο, όπου η πραγματικότητα μεταβάλλεται ανάλογα με τη θέση των παρατηρητών της.

 

Η παράσταση

Σε δυο χώρους, δυο νέοι γιορτάζουν τα γενέθλια τους και όλες τους οι επιθυμίες ματαιώνονται. Το αγόρι ερωτεύεται τη γυναίκα που μετά θα γίνει μητέρα του, το κορίτσι αγγίζει τον πατέρα που ποθεί την παιδική της φίλη. Οι νέοι αρρωσταίνουν, δολοφονούνται, οι γονείς τους τα ξεχνούν και έτσι επαναπροσδιορίζουν τις ζωές τους. Όταν αυτά θα επιστρέψουν, η πραγματικότητα δεν θα επιστρέψει. Κινούνται παράλληλα χωρίς να αγγιχτούν ποτέ. Μπορούν να καταργήσουν την αμοιβαιότητα τους;

H Ομάδα Θέατρο Πρόταση φέτος κλείνει πέντε χρόνια λειτουργίας. Έχοντας στο ενεργητικό της δέκα θεατρικές παραγωγές, συμμετοχές σε φεστιβάλ, θεατρικές εκδηλώσεις-ομιλίες, θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια, η ομάδα από το 2017 έως σήμερα διατηρεί μια συνεχή παρουσία στα θεατρικά πράγματα της πόλης. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής επιμένει στο ανέβασμα σύγχρονων έργων, Ελλήνων ή ξένων συγγραφέων, καινούργιων και μη-δραματικών κειμένων, πάντα με γνώμονα το τραγικό παρόν και στη συνεργασία με νέους καλλιτέχνες της χώρας. Παραστάσεις της Ομάδας Θέατρο Πρόταση όπως ο “Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας”, το “Γράμμα στον πατέρα” και το “Πεθαίνω σαν χώρα”, έχουν ανέβει σε χώρους όπως: Θέατρο Τ, Θέατρο Αυλαία, Θέατρο Αμαλία, Αρχαιολογικός χώρος Αιανής, Βίλα Καπαντζή, Μπενσουσάν χαν κ.α.

 

Ταυτότητα της παράστασης

 

Κείμενο: Κωνσταντίνος Αβράμης

Σκηνοθεσία – Σκηνική εγκατάσταση: Στέλιος Βραχνής

Πρωτότυπη Μουσική:Θάνος Χαριζάνης

Επιμέλεια σκηνικά κοστούμια: Ομάδα Θεάτρου Πρόταση

Σχεδιασμός εντύπων – γραφιστικά:Δέσποινα Κανελάκη

Φωτογραφίες – Trailer:  Απόστολος Λινάρδος, Δέσποινα Κανελάκη

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Απόστολος Λιάπης

Οργάνωση Παραγωγής:Κατερίνα Κασελίμη, Χαρά Σβάνου

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Πρόταση

Επί σκηνής (με αλφαβητική σειρά): Πάνος Αναγνωστόπουλος, Μαρία Καπόγλου, Κατερίνα Κασελίμη, Ανέστης Καφάτσος, Απόστολος Λινάρδος, Χαρά Σβάνου, Θανάσης Τζιντζιός,  Άννα Χατζηπαύλου.

Δείτε το Trailer της παράστασης εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=wy5y0uloPhg

 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΝΕΚΕΝ
Προξένου Κορομηλά 37, Θεσσαλονίκη 546 22

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Από 13 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00  και Κυριακή στις 19:00

Διάρκεια παράστασης                                                                  

80’ λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ                                                                

Κανονικό Εισιτήριο: 14€
Εκπτωτικό Εισιτήριο: 12€ , Φοιτητικό / Ανέργων/ Πολυτέκνων

Εκπτωτικό Εισιτήριο και Ατέλειες Ηθοποιών / Δραματικών σχολών: 10€

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Πολυχώρος τέχνης Alte Fablon (Φιλίππου 71, Θεσσαλονικη, 54635)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τ: 6970623600, 2314 014430

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ