Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
18.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
spot_img

Εορτασμός της “Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα” στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Με κάθε επισημότητα και με πανηγυρικές εκδηλώσεις Μνήμης σε κάθε Δημοτική Κοινότητα θα τιμήσει φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Το πρωί θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Πανόραμα, παρόντος του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και στη συνέχεια θα εκφωνηθούν ο πανηγυρικός της ημέρας και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Το ίδιο πρόγραμμα με ώρα έναρξης τις 10 π.μ. θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες όπου θα πραγματοποιηθούν επιμνημόσυνες δεήσεις (Πυλαία στον Ι. Ν. Προφήτη Ηλία, Ασβεστοχώρι στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Χορτιάτης στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Φίλυρο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και  Εξοχή στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου) και στη συνέχεια μετά τις εκφωνήσεις των πανηγυρικών της ημέρας θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων στα κατά τόπους μνημεία Ηρώων.

Σα δηλώσεις του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τόνισε:

«Με σεβασμό στην ιστορική μας Μνήμη, με ευλάβεια και υπερηφάνεια για τους επώνυμους και τους χιλιάδες ανώνυμους ήρωες της Μακεδονίας μας πάνδημη η τοπική κοινωνία μας, θα τιμήσει σε όλες τις Δημοτικές της Ενότητες τον Μακεδονικό Αγώνα. Η τόλμη, ο φλογερός πατριωτισμός και η αυτοθυσία τους, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας και στέλνουν βροντερή απάντηση σε όσους προκαλούν και επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία» κατέληξε ο κ.  Καϊτεζίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ