Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στις εκδηλώσεις Απελευθέρωσης της Έδεσσας ο Σταύρος Καλαφάτης

Στις εκδηλώσεις συνεορτασμού της Απελευθέρωσης της πόλης της Έδεσσας από τους Τούρκους και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα παρέστη, σήμερα 18/10 ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:

«Είναι μια μεγάλη μέρα για την Μακεδονία μας.  Μέρα τιμής και μνήμης για εκείνους που θυσιάστηκαν πιστοί στα λόγια του Παύλου Μελά: «αξίζει να πεθάνει κανείς για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα». Μέρα τιμής και μνήμης για εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Έδεσσας.

Καταθέτοντας σήμερα, στεφάνι τιμής στους ήρωες της Ελευθερίας, ανανεώνουμε και εκπέμπουμε προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή μας να μην αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη. Να μην κάνουμε βήμα πίσω σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας.

Με ενότητα και εθνική αυτοπεποίθηση, πιο ισχυροί από ποτέ, προχωρούμε μπροστά.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ