Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 18 υπόγειων κάδων στην Καλαμαριά

Επίδειξη για τη χρήση και τη λειτουργία των υπόγειων κάδων έγινε σήμερα 19/10  σε κεντρικό σημείο της Καλαμαριάς, επί της οδού Μεταμορφώσεως, παρουσία του Δημάρχου, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

«Η Καλαμαριά εδώ και τρία χρόνια έχει αλλάξει όψη και στην καθαριότητα. Μετά την καθιέρωση της εφταήμερης αποκομιδής σκουπιδιών, πάμε κι ένα βήμα παρακάτω με την σταδιακή αντικατάσταση συμβατικών κάδων οικιακών απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης με υπόγειους κάδους, ώστε να υπάρξει αισθητική και υγειονομική αναβάθμιση της πόλης μας», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης, τονίζοντας ότι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, αποτελεί κύριο μέλημα της διοίκησης του Δήμου.

Ήδη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των 18 υπόγειων κάδων σε εννιά σημεία του Δήμου Καλαμαριάς, ενώ έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» η δημιουργία 20 Γωνιών Ανακύκλωσης σε κοινόχρηστους χώρους, με την τοποθέτηση 80 συνολικά υπόγειων  κάδων αποθήκευσης ανακυκλώσιμων αποβλήτων (χαρτιού-χαρτονιού, μετάλλου, πλαστικού, γυαλιού κλπ), καθώς επίσης και 3 οικίσκων  ανακύκλωσης, προϋπολογισμού 3.093.564,40 €.

 

Περιγραφή

Ο κάδος περιλαμβάνει την ανοξείδωτη χοάνη, το μοναδικό υπέργειο κομμάτι μαζί με το πεντάλ πουανοίγει το καπάκι και τοποθετούμε τα σκουπίδια. Έχει ύψος 90 πόντους, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη κι από παιδιά. Στους υπόγειους κάδους τοποθετούμε οικιακά απορρίμματα, που δέχονται οι πράσινοι και η χωρητικότητά τους υπολογίζεται στα τρία κυβικά, γεγονός που βοηθάει στην εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας αφού με τον τρόπο αυτό, μειώνονται τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως και οι πράσινοι κάδοι, έτσι και οι υπόγειοι, έχουν αισθητήρεςώστε η Υπηρεσία Καθαριότητας να μπορεί μέσω εξειδικευμένης εφαρμογής να ενημερώνεται on-lineγια την κατάσταση πλήρωσης των κάδων, και να ρυθμίζει ανάλογα το πρόγραμμα της αποκομιδής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ