Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Alexandre Desplat για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στα 57α Δημήτρια – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πολυβραβευμένος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής και μαέστρος Alexandre Desplat, που θα διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε δικές του συνθέσεις σε μια μοναδική συναυλία, η οποία θα ρίξει αύριο (20 Οκτωβρίου) την αυλαία της φετινής διοργάνωσης των 57ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Alexandre Desplat αποδέχθηκε την προσωπική πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και βρίσκεται ήδη στην πόλη συνοδευόμενος από την Ελληνίδα μητέρα του.  Όπως δήλωσε ο ίδιος ο συνθέτης στον Δήμαρχο, κατά την συνάντησή τους, θα αποδώσει έναν μικρό φόρο τιμής στη Σμύρνη, με ένα σύντομο, αλλά συγκινητικό adagio που έχει συνθέσει.

Δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ για τα soundtracks των ταινιών  «Shape of Water» του Guillermo del Toro και «The Grand Budapest Hotel» του Wes Anderson και δέκα φορές υποψήφιος για Όσκαρ, ο Alexandre Desplat έχει κερδίσει ακόμη δύο Χρυσές Σφαίρες, δύο βραβεία Grammy, τρία βραβεία Baftas, τρία βραβεία Cesar και πολλές άλλες διακρίσεις. Έχει γίνει ένας από τους πιο λαμπρούς συνθέτες της γενιάς του.

Ένας πολυγραφότατος μουσικός που απολαμβάνει την πρόκληση να γράφει μουσική που συμπληρώνει, ουσιαστικοποιεί και δίνει διαστάσεις στους κόσμους που δημιουργούνται στη μεγάλη οθόνη. Ο μουσικός του εκλεκτικισμός -τον οποίο κληρονόμησε από την Ελληνίδα μητέρα του, τον Γάλλο πατέρα του και τη διεθνή μελέτη διαφόρων στυλ- του επιτρέπει να αναμειγνύει οργανικά διαφορετικές γλώσσες της μουσικής. Η γραφή του περιστρέφεται επιδέξια ανάμεσα σε διαθέσεις απόκοσμης φαντασίας, υψηλού δράματος και ιστορικού σασπένς.

Από ταινία σε ταινία, ο Alexandre Desplat αναπτύσσει την ασύγκριτη τέχνη του, για να δημιουργήσει μια μουσική ταυτότητα για ταινίες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους όπως οι: «A Prophet» του Jacques Audiard, « Girl with a Pearl Earring» του Peter Webber, «The Queen»  του Stephen Frears, «The Ghost Writer»  του Roman Polanski, «The Imitation Game»  του Morten Tyldum , «The King’s Speech»  του Tom Hooper, «The Curious Case of Benjamin Button»  του David Fincher, «Harry Potter and the Deathly Hallows» του David Yates, «Unbroken» της Angelina Jolie, «Zero Dark Thirty» της Kathryn Bigelow, «Ides of March» του George Clooney.

Στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Δημητρίων ο Alexandre Desplat θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία για τη Θεσσαλονίκη, τους φίλους της μουσικής αλλά και του κινηματογράφου, η οποία αποτελεί συμπαραγωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 / ώρα 21:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αιθ.Φίλων Μουσικής (Μ1)

Διεύθυνση ορχήστρας: Alexandre Desplat

Πρόγραμμα:
Έργα Alexandre Desplat

  • Un héros très discret
  • Birth
  • The Imitation Game
  • Girl with a Pearl Earring
  • The Ghost Writer
  • The Grand Budapest Hotel
  • Godzilla
  • Pélléas et Mélisande – Symphonie concertante pour flûte et orchestre
  • The King’s speech
  • Little Women
  • Venus in Fur
  • The Shape of Water (Oscar Suite)
  • Harry Potter and the Deathly Hallows

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία, Θεωρεία, Κανονικό 20,00 €
Πλατεία, Θεωρεία, Φοιτητικό – Άνω των 65 10,00 €
Εξώστης, Κανονικό 15,00 €,
Εξώστης, Φοιτητικό – Άνω των 65 10,00 €
Διακεκριμένη, Κανονικό 25,00 €

Προπώληση εισιτηρίων
Viva.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ