Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις κεντρικές δομές της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις κτιριακές δομές της ΕΛ.Δ.Ε. όπου η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) με πρωτοπόρο τον Κλάδο Σπουδών ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES και σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, διοργάνωσαν Θεματική διαδραστική εκδήλωση με θέμα: “ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΣΚΗΣΗ, ΥΓΕΙΑ”.

Διατροφολόγοι μέλη της Επιστημονικής Κοινότητας της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας ενημέρωναν το κοινό για τη σημασία της σωστής διατροφής στην προστασία της υγείας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν θεματικές διαλέξεις από διακεκριμένους Επιστήμονες του χώρου της διατροφής και της υγείας και το αντικείμενο των ομιλιών κάλυψε τα θεματικά πεδία των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων MASTER NUTRITIONIST της ΕΛ.Δ.Ε.STUDIES, ήτοι: Αθλητική Διατροφή, Παιδιατρική Διατροφή, Παιδοαθλητική Διατροφή, Διατροφή & Υγεία.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης ανέπτυξε το θέμα «Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την παιδική παχυσαρκία».

Η Κλινική Ψυχολόγος Μαντώ Αγουρίδου, MSc μίλησε για τη «Ψυχολογική προσέγγιση του στόχου απώλειας βάρους».

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη, MSc «Διατροφικές ανάγκες και ενίσχυση ανοσοποιητικού».

Η Βιοχημικός-Διατροφολόγος και Μέλος Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Δρ. Αικατερίνη Σκενδέρη με θέμα: «Ο ρόλος της διατροφής στην ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων».

Τέλος, ο διακεκριμένος Ιατρός Αποκατάστασης – Φυσίατρος Ζήκος Κέντρος, MD, PMR Specialist ανέλυσε για την «Αθλητική Διατροφή & Αποκατάσταση».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η κα. Υρώ Δασκαλάκη, Πρέσβειρα Κρητικού (Διατροφικού) Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος δημοσιογράφων και καλλιτεχνών όπως μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός κα Ελένη Φιλίνη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμο στην εκδήλωση.

Βρείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό στο FACEBOOK!

Απονομή Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης MASTER NUTRITIONIST της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2022 πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση (3η απονομή Πιστοποιητικών Επιμόρφωσης MASTER NUTRITIONIST) για τους απόφοιτους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” και στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ “Master Nutritionist in Sports Nutrition του Κλάδου Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES), με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτών τους, οι οποίοι και θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς.

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των αποφοίτων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους σχετικά με την αναγκαιότητα και το ρόλο του Παιδιατρικού Διατροφολόγου (Παιδοδιατροφολόγου – PediatricNutritionist)αλλά και του Αθλητικού Διατροφολόγου στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία – ΕΛ.Δ.Ε. (Hellenic Nutritionists Society) είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προαγωγή της Διατροφικής – Διαιτολογικής Επιστήμης στην Ελλάδα. Μετά από πολύχρονη παρουσία στο ελληνικό διατροφικό γίγνεσθαι και έχοντας συμβάλλει με επίκαιρες δράσεις στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού, δημιουργήθηκε ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) με σκοπό την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε επαγγελματίες υγείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ