Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

ΠΑΜΑΚ: Εκδήλωση για την 26η και την 28η Οκτωβρίου, καθώς και την εορτή του Αγίου Δημητρίου

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνει εκδήλωση για τις επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης την 26η Οκτωβρίου 1912, του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την εορτή του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, ενώ τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο αναπληρωτής καθηγητής Βλάσιος Βλασίδης του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη στους εθνικούς αγώνες. Από την απελευθέρωση έως τον τελευταίο πόλεμο».

Θα ακολουθήσει η επίδοση τιμητικών επαίνων στα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τα οποία αφυπηρέτησαν το 2022. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Συνόλου «Βιολιώνε», ομάδας φοιτητών και φοιτητριών της Κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του επίκουρου καθηγητή Ιωάννη Ζαρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ