Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τελετή ονοματοδοσίας για την «Αίθουσα Συνεδρίων Καθηγητή Ηλία Ι. Κουσκουβέλη»

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 21/10, η τελετή ονοματοδοσίας της Αίθουσας Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε «Αίθουσα Συνεδρίων Καθηγητή Ηλία Ι. Κουσκουβέλη».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας εισόδου της αίθουσας, με την παρουσία μελών της οικογένειας του εκλιπόντος, του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη, των Πρυτανικών Αρχών, του Προέδρου του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Καθηγητή Δημήτρη Σκιαδά, του  βουλευτή  Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρη Κούβελα, του Προξένου ε.τ. της Δημοκρατίας της Αρμενίας στη Θεσσαλονίκη Akis Dagazian, εκπροσώπου του ΑΓΕΕΘΑ, πλήθους μελών ΔΕΠ και φοιτητών/τριών του Τμήματος ΔΕΣ.

«Το όνομα του αείμνηστου Καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη, πρώην Πρύτανη και καθηγητή εκλιπόντος εν ενεργεία, που από σήμερα βρίσκεται στην προμετωπίδα της Αίθουσας Συνεδρίων, θα θυμίζει πάντα σε όλους μας -και όταν εμείς κάποια στιγμή φύγουμε στις επόμενες γενιές μελών ΔΕΠ και φοιτητών και φοιτητριών- το έργο και την προσφορά του Ηλία Κουσκουβέλη στο Ίδρυμα», υπογράμμισε ο Πρύτανης Στυλιανός Δ. Κατρανίδης κατά την τελετή ονοματοδοσίας. Ο ίδιος τόνισε πως ένας άνθρωπος παραμένει ζωντανός όταν δεν τον ξεχνάμε και πως η απόδοση του ονόματος του Ηλία Κουσκουβέλη στην αίθουσα αποφασίστηκε ομόφωνα από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, λίγο διάστημα μετά από τον τόσο πρόωρο χαμό του και αποτελεί ελάχιστη απόδοση τιμής στην συνεισφορά του Ηλία Κουσκουβέλη προς το Πανεπιστήμιο.

«Ο Ηλίας Κουσκουβέλης ήταν πάντα παρών και η φωτογραφία του μέσα στην Αίθουσα Συνεδρίων θα το θυμίζει σε όσους στο μέλλον βρίσκονται μέσα σε αυτόν τον χώρο», επισήμανε ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Καθηγητής Δημήτρης Σκιαδάς, κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων της φωτογραφίας του Ηλία Κουσκουβέλη μέσα στην Αίθουσα Συνεδρίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η αίθουσα ταυτίστηκε με την παρουσία και τη διδασκαλία του εκλιπόντος.

Στην εμβληματική προσωπικότητα του Ηλία Κουσκουβέλη αναφέρθηκε στη συνέχεια ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με την αναβάθμιση των σπουδών που έχει καταγράψει τα τελευταία πολλά χρόνια.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διήμερου διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Διεθνείς Επιπτώσεις του Πολέμου στην Ουκρανία», αφιερωμένο στη μνήμη του εκλιπόντα, ο οποίος διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (CfIR-Gr), που αποτελεί τον φορέα δεκάδων Ελλήνων επιστημόνων του κλάδου, το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ