Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Φωτογραφική έκθεση για την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων της Αζοφικής στο Παράρτημα του ΕΙΠ στην Οδησσό

Το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό, σε συνεργασία με το Μουσείο Ιστορίας της Μαριούπολης, παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «Καταστράφηκε, αλλά δεν αφανίστηκε…», τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιούνται την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παραρτήματος.

 

Η έκθεση, η οποία διαρκεί έως τις 28 Νοεμβρίου 2022, αφηγείται την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων της Αζοφικής και την τραγική μοίρα των αντικειμένων και εκθεμάτων της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων και άλλων εθνοτήτων ως αποτέλεσμα του αδίστακτου και καταστροφικού πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσική Ομοσπονδία κατά της ανεξάρτητης Ουκρανίας.

 

Αποτελείται από φωτογραφίες και κείμενα που πραγματεύονται την ιστορία του σχηματισμού της ελληνικής συλλογής του Μουσείου και αναδεικνύουν τα μουσειακά εκθέματα που σχετίζονται άμεσα με την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων της Αζοφικής. Περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες και περιγραφές της καταστροφής των μουσείων της Μαριούπολης που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται ανήμερα της Εθνικής Εορτής του ΟΧΙ, η οποία συμβολίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον του φασισμού, ως ένδειξη αλληλεγγύης της Ελλάδας στον λαό της Ουκρανίας που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ