Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε χθες (26/10), στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο πλαίσιο εκδήλωσης προς τιμήν της, με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της απελευθέρωσης της πόλης.

«Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί μεγάλη τιμή. Εμείς τη θεωρούμε Θεσσαλονικιά. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο συχνά έρχεται, πόσο αγαπά τη Θεσσαλονίκη και η Θεσσαλονίκη της ανταποδίδει την αγάπη αυτή. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 110 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Πρόκειται για χρόνια δημιουργίας, χρόνια δύσκολα, αλλά σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε που η πόλη βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Είναι μέρες λαμπερές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μέλλον πάντα θα φέρνει στην πόλη μας μέρες αντάξιες της μεγάλης ιστορίας της», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο ίδιος προσέφερε ως δώρο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα αντίγραφο σε μικρογραφία του εμβληματικού γλυπτού «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, το οποίο αποτελεί ένα τοπόσημο της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η Επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης. Ακόμη, παρευρέθηκαν ο πατέρας Αθηναγόρας από τον «Φάρο του Κόσμου» και ο Θεσσαλονικιός παγκόσμιος πρωταθλητής στο παρκούρ Δημήτρης Κυρσανίδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη συνδρομή του ειδικού συμβούλου του Δημάρχου για δράσεις αναπηρίας Γιάννη Καστούρα, παρακολούθησε τη λειτουργία του σταθμού τηλε-διερμηνείας για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων, που έχει εγκατασταθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Γεύσεις από τη Θεσσαλονίκη παρουσίασαν οι Chef Ambassadors της πόλης Σωτήρης Ευαγγέλου (Executive Chef στο Makedonia Palace), Απόστολος Αλτάνης (Εxecutive Chef στο Hyatt Regency Thessaloniki), Δημήτρης Τσανανάς (Εxecutive Chef στο ΜΕΤ HOTEL) και Mανώλης Παπουτσάκης (Εxecutive Chef και δημιουργός των εστιατορίων Χαρούπι και 10 τραπέζια), ενώ την εκδήλωση υποστήριξε η Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος.

Μια σύντομη ομιλία για την ημέρα απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ Γιάννης Κεσσόπουλος, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα βίντεο με γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Θεσσαλονίκης από την απελευθέρωσή της μέχρι σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ