Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έκθεση φωτο-Ζωγραφικής & meta- φωτογραφίας του Ηλία Στεφανίδη

Έκθεση φωτο-Ζωγραφικής & meta- φωτογραφίας του Ηλία Στεφανίδη με τίτλο “Εκεί που η φαντασία γίνεται πραγματικότητα» εγκαινιάζεται σήμερα 2 Νοεμβρίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη Θέρμης, ώρα 19.00′. Διάρκεια: 2-11 Νοεμβρίου 2022. Ώρες λειτουργίας :08.00-20.00.

 

Περιγραφικό σημείωμα 

Η αρχική ιδέα, γεννιέται στο μυαλό του δημιουργού πολύ καιρό πριν πάρει την μορφή εικόνας..

Υπάρχει σαν ερέθισμα «εν υπνώσει», και όταν βρει την κατάλληλη  στιγμή εκφράζεται μέσα από μια, φανταστική ή πραγματική εικόνα.

Σπάνια η εικόνα του μυαλού εκφράζεται πλήρως από την τελική εικόνα.

Εκεί,  καταλύτης γίνεται η τεχνολογία δίνοντας στο δημιουργό την δυνατότητα τις δύο εικόνες να τις συμφιλιώσει, και να βγάλει μια Τρίτη τελική (;)  έκφραση ψυχής.

Και τότε η φαντασία του γίνεται μια νέα πραγματικότητα.

Πιστεύω πως στην τέχνη γενικότερα, η διαδρομή που κάνει ο δημιουργός μέχρι να ολοκληρώσει ένα έργο του, είναι δική του και μόνο προσωπική υπόθεσητυραννία και μερικές φορές απόλαυση.

Για όλους τους άλλους έχει σημασία ΜΟΝΟ το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα, και είναι για τον καθένα, προσωπική του απόφαση. Στο μ αρέσει-δεν μ αρέσει δεν υπάρχει ζυγαριά, δεν υπάρχει (ανούσιος) αντίλογος.

Με τα χρόνια αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης που μου δίνει το «μέσον και η τεχνολογία», εκφράζω κάποια προσωπικά μου βιώματα.

Έτσι επεξεργαζόμενος τις διάφορες εικόνες και συνδυάζοντάς τις, ταυτόχρονα έχοντας στο μυαλό μου «ένα αφήγημα» δημιουργώ ένα τελείως νέο έργο το τυπώνω σε καμβά σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Αυτή την τεχνική εγώ ολίγον αυθαίρετα την ονομάζω «Φωτο-Ζωγραφική».

Επίσης με διαφορετική τεχνική, όπως ο ζωγράφος «λιώνει και απλώνει τα χρώματα», έτσι κάνω κι εγώ, ψηφιακά, και δημιουργώ φανταστικούς κόσμους, ακόμη και διακοσμητικά μοτίβα, τυπωμένα σε καμβά.

Αυτή την τεχνική εγώ αρκετά αυθαίρετα την ονομάζω «meta-φωτογραφία».

Εγκαίνια Έκθεσης : Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη Θέρμης : 2 Νοεμβρίου στις 19.00

Διάρκεια: 2-11 Νοεμβρίου 2022

               Ώρες λειτουργίας :08.00-20.00

Είναι  χαρά μου που σας παρουσιάσω τα έργα μου”.

Ηλίας Στεφανίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ