Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“La Dolce Vita” di Federico – Μια μαγική βραδιά χορού με την μουσική των εμβληματικών ταινιών του  Federico Fellini !

Μια μοναδική παράσταση χορού, αφιερωμένη στον σπουδαίο κινηματογραφικό σκηνοθέτη FedericoFellini, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 63ουΔιεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Η παράσταση «Dolce Vita», δημιουργήθηκε το 2020 με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Fellini. Εκείνος ένας «μάγος» του σινεμά, ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του παγκόσμιου κινηματογράφου, ένας καλλιτέχνης που κατάφερε να παντρέψει τη φαντασία με το μπαρόκ, αντλώντας έμπνευση από το ονειρικό, το ανθρώπινο, το μεγαλειώδες.

Οι εμπνεύσεις…

Η παράσταση εμπνέεται εξίσου από τα παραπάνω στοιχεία, που εντοπίζονται στα πιο γνωστά του έργα με το «Dolce Vita» να κυριαρχεί, ενώ δεν θα λείψει η γεύση από το «Amarcord», «LaStrada» και «8 ½». Με τις γνωστές μελωδίες των Nino Rota και Nicola Piovani, κατ’ εξοχήν συνθετών της μουσικής των ταινιών του Fellini, που έχουν μεταφέρει με έναν εξαιρετικό τρόπο τη φαντασία του σκηνοθέτη στη μουσική, θα μπούμε σε εκείνο το «όχημα» και το φανταστικό ταξίδι στα έργα του Federico Fellini θα ξεκινήσει με ορμή από το γνωστό «Balletto di Siena».

Το «ταξίδι»…

Η αρχή θα γίνει με τους βασικούς ήρωες του ατμοσφαιρικού «La Strada», με την Gelsomina-GiuliettaMassina, γυναίκα και μούσα του Fellini, να διηγείται τα στιγμιότυπα από τη ζωή του νεαρού Federico και τον Zampano, ενσάρκωση του ενήλικου Fellini. Στη συνέχεια θα γίνει ένα αρμονικό πέρασμα από τις σκηνές των «Amarcord»και «8 ½», φτάνοντας μέχρι το αριστουργηματικό «DolceVita». Στόχος της παράστασης; Να αποτίσει φόρο τιμής στο έργο ενός από τους πιο καταξιωμένους Ιταλούς σκηνοθέτες όλων των εποχών.

 

Οι χορογραφίες…

Τις χορογραφίες του έργου υπογράφει ο Marco Batti, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μπαλέτου. Ο Marco Batti, έχει σπουδάσει χορό στην περίφημη σχολή Accademia A Vaganova, ενώ είναι και απόφοιτος του American Ballet Theatre της Νέας Υόρκης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Royal Ballet School of London. To 2012 ίδρυσε το «Balletto di Siena» και χορογράφησε έργα όπως «Madama Butterfly», «Manon», «Carmen», «Notre Dame de Paris», «Λίμνη των Κύκνων» κ.ά.

Για τον δικό μας Fellini…

Κάποιοι δημιουργοί μοιάζουν να έχουν τη «ρίζα» τους πάνω απ’ τα σύννεφα. Αιθεροβάμονες και ατέλειωτα ερωτευμένοι με την τέχνη τους… μας την συστήνουν ανάμεσα στις δεκαετίες μέσα από έργα που μας σημαδεύουν και μας μαθαίνουν να βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς. Κάπως έτσι θα περιέγραφε κανείς τον Federico Fellini, που έσκυψε μέσα από τις ταινίες του σε συναισθήματα κοινών θνητών και μέχρι σήμερα παραμένει επιδραστικός, εμπνέοντας νεότερους σκηνοθέτες και όχι μόνο. Χρυσοί Λέοντες, Χρυσοί Φοίνικες, Βραβεία, Όσκαρ και μπόλικες διακρίσεις συνθέτουν την φιγούρα του καταξιωμένου Ιταλού σκηνοθέτη από το Ρίμινι, που έζησε και δημιούργησε στη Ρώμη επενδύοντας στην τέχνη και το όνειρο! Αγαπώντας τους κλόουν, το τσίρκο, την σάτιρα, τους καλλιτέχνες και την ιδιοτροπία τους, τον ονειρικό κόσμο σε αντίθεση με τον πραγματικό. Για εκείνον τον Fellini θα βρεθούμε στις 9 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το trailer της  παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=ujN7QQ9sCZw&t=2s

 

 

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1
25ης Μαρτίου και Παραλία τηλέφωνο: 2310 895 800

Tέταρτη  9  Νοέμβριου 2022 στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων (από 15 ευρώ )

VIP 45€, A ZΩΝΗ 35€, Β ΖΩΝΗ 30€ (25€*), Γ ΖΩΝΗ 25€ (20€*), Δ ΖΩΝΗ 15€

[* φοιτητικό / ανέργων / ΑΜΕΑ/ άνω των 65]

Προπώληση 

Ηλεκτρονικά – www.tch.gr  , viva.gr

Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ώρες λειτουργίας  Δευτέρα – Σάββατο: 10:00 π.μ. – 6:00 μ.μ.
Τηλ. 2310 895938-9.
Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους.-ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 10:00 π.μ. – 3:30 μ.μ.
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 2:00μ.μ. και 5:30 – 8:00 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ