Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δήμος Χαλκηδόνος: Με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο: “«Από γυναίκα σε γυναίκα»- Η έγκυρη πρόληψη σώζει ζωές” που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλκηδόνος και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Κουφάλια, στις 2 Νοεμβρίου.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η Χειρουργός – Ειδικός Παθήσεων Μαστού, FEBS Αικατερίνη Παντ. Σαββίδου αναφέρθηκε στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η Νομικός με ειδίκευση σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα Κατερίνα Ζιούτα παρουσίασε το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» και αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ η Μαία του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων Νανά Παπαγιαννάτου ενημέρωσε για τη διαδικασία συνταγογράφησης, την εκτέλεση της εξέτασης και όλα τα απαραίτητα πρακτικά βήματα πρόληψης.

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στην αξία της ενημέρωσης και της πρόληψης τονίζοντας ότι “εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ευαισθητοποίηση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα ζωής”. “Ο καρκίνος του μαστού, όπως και κάθε καρκίνος, για να νικηθεί απαιτεί μια μεγάλη συμμαχία. Της Πολιτείας, που οφείλει να εγγυάται την πρόσβαση σε διαγνωστικές υπηρεσίες και της Αυτοδιοίκησης, που με τις κοινωνικές δομές της, και τις δράσεις της, πρέπει να κάνει την υγεία των δημοτών, προτεραιότητα πρώτης γραμμής. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να είμαστε παρόντες στον αγώνα για την ενημέρωση και την πρόληψη, για να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, ώστε να σωθούν ζωές”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

 

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε αυτήν την εκδήλωση για έναν και μοναδικό σκοπό: Να θυμίσουμε σε κάθε γυναίκα να προσέχει τον εαυτό της”, τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Διαμαντής Διαμαντής. “Εμείς ως Δήμος Χαλκηδόνος και εγώ προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ενημέρωση των πολιτών, σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η υγεία”, κατέληξε ο κ. Διαμαντής.

 

Το συντονισμό της ημερίδας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γαβριήλ Ταχτατζόγλου.

 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η ανεξάρτητη Βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Μενέλαος Κορδονούρης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χαλκηδόνος Κατερίνα Κοκκίνου κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ