Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μαθήματα μπριτζ από τη Λέσχη Αγωνιστικού Μπριτζ Θεσσαλονίκης

Μαθήματα μπριτζ για νέους παίκτες κάθε ηλικίας παραδίδει η Λέσχη Αγωνιστικού Μπριτζ Θεσσαλονίκης, κάθε Τετάρτη 18.30′ έως 20.30′, στο Αίθριο της ΧΑΝΘ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. 6945 348 286.

Το Μπριτζ είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό παιχνίδι σε όλο τον κόσμο. Προέρχεται από το αγγλικό παιγνίδι Whist που μετεξελίχθηκε προς τα τέλη του 19ου αιώνα σε Bridge Whist και στη συνέχεια σε Auction Bridge και Bridge Plafond. Τελικά, στα μέσα της δεκαετίας 1920 – 1930, τέθηκαν, από τον Αμερικανό Harold S. Vanderbilt, οι κανόνες του Contract Bridge, που – με πολύ μικρές αλλαγές – είναι και αυτό που παίζεται και σήμερα στα σπίτια από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Πολύ γρήγορα, στα τέλη της ίδιας δεκαετίας και πάνω στις βάσεις του Contract Bridge, δημιουργήθηκε το Αγωνιστικό (Duplicate) Μπριτζ που γνώρισε αμέσως μεγάλη ανάπτυξη, πρώτα στην Αμερική, μετά στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο και μετέτρεψε, στην ουσία, το Μπριτζ από παιχνίδι σε πνευματικό άθλημα.

Το 1975 το αγωνιστικό Μπριτζ αναγνωρίστηκε με νόμο σαν πνευματικό άθλημα, υπαγόμενο στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έκτοτε γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 65 σωματεία – μέλη σε όλη την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ