Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης – ξεκινά το χειμερινό εξάμηνο

Μία δράση- θεσμός του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το “Ανοιχτό Πανεπιστήμιο”, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, που σημειώθηκε στον εαρινό κύκλο, ξεκινά και πάλι το χειμερινό εξάμηνο με δύο νέες θεματικές ενότητες μαθημάτων. Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ειδικοί ερευνητές μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους επιστημονικά θέματα, που ενδιαφέρουν τους δημότες, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και τους δίνουν πρόσβαση σε πολύτιμες γνώσεις, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.
Οι δύο θεματικές ενότητες θα διεξαχθούν δια ζώσης στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (πλ. Ιπποδρομίου) και είναι οι ακόλουθες:
1) Ψηφιακή και Εικονική Οικονομία – Ευκαιρίες και Κίνδυνοι”, που θα ξεκινήσει τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 18:00-20:00, με συντονιστή τον κύριο Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ., Κοσμήτορα Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ
2) Η Ευεξία και η Ευζωία (wellbeing) πέρα από το Βιοϊατρικό Μοντέλο .
Ιατρική, Ψυχολογία, Διατροφή,Τέχνη, Αρχιτεκτονική, Ιατροδικαστική στην συμβολή της Υγείας, Ψυχική Υγεία, Ευζωία και Ευεξία: μια Ολιστική Προσέγγισηπου θα ξεκινήσει τη Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 18:00-20:00, με συντονίστρια την κυρία Αξιωτίδου Αιμιλία, Ψυχοθεραπεύτρια – Ψυχοπαιδαγωγό, Επιστημονικό Συνεργάτη Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ
Οι αιτήσεις εγγραφής ξεκινούν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, ώρα 09:00 π.μ. και γίνονται ηλεκτρονικά στη πλατφόρμα: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/apth/
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι ενήλικες (άνω των 18 ετών) με μοναδικό κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας. Μετά το τέλος των μαθημάτων, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2313318663.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ