Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
23.9 C
Thessaloniki
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πολυπληθής αντιπροσωπεία αμερικανικών Πανεπιστημίων

Ορόσημο στην εξωστρεφή πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνιστά η επίσκεψη αντιπροσώπων από 23 Πανεπιστήμια των ΗΠΑ η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022.

 

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, υποδέχθηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης (InstituteofInternationalEducation -IIE) των ΗΠΑ, Allan E. Goodman, και την πολυπληθή αντιπροσωπεία στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ. Στη συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε τις δομές, τους τομείς δραστηριότητας και τα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται στο ΑΠΘ, καθώς και τον αντίκτυπό τους στην ανάπτυξη της πόλης.

 

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη συναδέλφων από τις ΗΠΑ με στόχο την ενίσχυση και επέκταση των συνεργασιών που έχουμε ήδη με αμερικανικά Πανεπιστήμια, καθώς και την ανάπτυξη νέων. Το Αριστοτέλειο, το Πανεπιστήμιο της εξωστρέφειας και της αριστείας, συμπράττει με ακαδημαϊκά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, προσφέροντας διευρυμένες προοπτικές στα μέλη της Πανεπιστημιακής του Κοινότητας. Με τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των αμερικανικών Πανεπιστημίων επιχειρείται ακόμη μεγαλύτερο “άνοιγμα” του Πανεπιστημίου μας στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα, που ενισχύει την κινητικότητα των φοιτητριών/φοιτητών μας, τη διεθνή αναγνώριση της ποιότητας των σπουδών του ΑΠΘ, της έρευνας που παράγεται στους κόλπους του καιτου κύρους του ανθρώπινου δυναμικού του», επισημαίνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

 

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσίασε τις διεθνείς συνεργασίες του Αριστοτελείου, ειδικά αυτές που υφίστανται με Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ενώ έδωσε έμφαση στη συμμετοχή του ΑΠΘ στη συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο «EPICUR».

 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αμερικανικών Πανεπιστημίων παρουσίασαν συνοπτικά κάθε Πανεπιστήμιο και τους τομείς ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη συνεργασιών.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, και οι Κοσμητόρισσες και οι Κοσμήτορες του Αριστοτελείου.

 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από τα εξής Πανεπιστήμια:

 

 1. California Polytechnic State University
 2. Columbia University
 3. George Mason University
 4. Harvard University
 5. Indiana University
 6. Johns Hopkins University
 7. Joliet Junior College
 8. Lehigh University
 9. Michigan State University
 10. Ohio Northern University
 11. Princeton University
 12. Roger Williams University
 13. Rutgers University
 14. Stockton University
 15. Tufts University
 16. University of Cincinnati
 17. University of Delaware
 18. University of Illinois at Urbana-Champaign
 19. University of Kentucky
 20. Widener University
 21. William & Mary
 22. Yale University
 23. York College of Pennsylvania

 

Η επίσκεψη των αντιπροσώπων των παραπάνω Πανεπιστημίων στο Αριστοτέλειο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του International Academic Partnership Program/IAPP-Greece, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση των ακαδημαϊκών σχέσεων των δύο χωρών.

 

Φωτογραφία : (στο κέντρο) ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, (αριστερά) με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης των ΗΠΑ, Allan E. Goodman, Κοσμητόρισσες και Κοσμήτορες του ΑΠΘ και τα μέλη της αντιπροσωπεία των αμερικανικών Πανεπιστημίων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ