Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκδηλώσεις CITY College – Χ.Α.Ν.Θ. για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Χ.Α.Ν.Θ. και το CITY College, University of York Europe Campus ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μία σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών σε μια κοινή προσπάθεια για ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ειδικότερα, στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα ‘Ενδοοικογενειακή βία και ψυχική υγεία: Δεδομένα από το διεθνή και Ελληνικό χώρο’ τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 (18:00-20:00, “Θεατράκι” Χ.Α.Ν.Θ.) με ομιλήτρια την Δρ. Καλλιόπη Μέγαρη, Λέκτορας και Επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κλινική Ψυχολογία στο CITY College, University of York Europe Campus, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ). Η ομιλία εντάσσεται στο δωρεάν πρόγραμμα Ομιλιών Ψυχοεκπαίδευσης στη Χ.Α.Ν.Θ.

Στα πλαίσια της δράσης η ομάδα του Taekwon Do της Χ.Α.Ν.Θ. θα πραγματοποιήσει ανοιχτό μάθημα γυναικείας αυτοάμυνας κι αυτοπροστασίας την  Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 16:30-18:00 στο κλειστό γήπεδο της Χ.Α.Ν.Θ. ‘Μίμης Τσικίνας’ (αίθουσα του Taekwon Do) με προπονητές τον κ. Γιάννη Ουζούνη και την κα Ευτυχία Πλασκασοβίτη.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου με ένα Βιωματικό Εργαστήριο που θα πραγματοποιήσει το Κέντρο για τα έμφυλα δικαιώματα και την ισότητα Διοτίμα στο Θεατράκι της Χ.Α.Ν.Θ. (18:00-20:00) με θέμα ‘Η Δύναμή μας η στήριξή μας: απαντώντας στη βία κατά των γυναικών’.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του CITY College, University of York Europe Campus  και του Τμήματος Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ. και υποστηρίζονται από τη Διοτίμα.

Η είσοδος είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ